Αυξάνονται οι δυσαρεστημένοι χρήστες του Facebook!

Την απήχηση του αρχίζει να χάνει σιγά σιγά το Facebook, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των δυσαρεστημένων χρηστών του. Αν και θεωρείται ως το πιο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως άρχισε να χάνει τους θαυμαστές του.

Μπορεί το Facebook να ανακοίνωσε πρόσφατα τον αριθμό των περίπου 500 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων χρηστών, υπάρχει, όμως και ένα μεγάλο ποσοστό, που δεν είναι ικανοποιημένο από την δημοφιλή υπηρεσία δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, οι χρήστες φαίνεται να είναι αρκετά δυσαρεστημένοι από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Ικανοποίησης Καταναλωτών αφού συγκεντρώνει 64 πόντους (με άριστα το 100) σ’αυτή τη μέτρηση. Με το νούμερο αυτό το Facebook φαίνεται να είναι λιγότερο δημοφιλές ακόμα κι από το site της αμερικανικής εφορίας όπου υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι φορολογικές δηλώσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το αποτέλεσμα της έρευνας έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, αφού το Facebook είναι σίγουρα ο απόλυτος κυρίαρχος στα social networks. Ωστόσο, οι χρήστες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για τρεις λόγους: πρώτον ανησυχούν για τα προσωπικά δεδομένα, δεύτερον τους ενοχλούν οι συχνές αλλαγές στο site, και τρίτον δεν τους αρέσει η εμπορευματοποίηση του προϊόντος με τις διαφημίσεις.

Τέλος για να υπάρχει κι ένα μέτρο σύγκρισης με τους ανταγωνιστές του Facebook στο δείκτη ικανοποίησης, η μηχανή αναζήτησης της Google έχει σκορ 80, η Wikipedia 77 ενώ το YouTube 73.

Read More

And More