Αυξάνονται οι γάμοι των τουριστών στην Ελλάδα!

Η ημέρα του γάμου είναι μια από τις σημαντικότερες που θα ζήσεις και σίγουρα περιμένεις κάτι το τέλειο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από έναν παραμυθένιο γάμο σε κάποιο νησί της Ελλάδας κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού;

Κάπως έτσι φαίνεται πως το βλέπουν και οι τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για να ζήσουν το όνειρο τους και να παντρευτούν με φόντο το ελληνικό γαλάζιο.

Σύμφωνα με την Κορεατοαμερικανίδα Έλενα Χαν που κατοικεί στην Ελλάδα και εργάζεται ως “wedding planner” τους θερινούς μήνες, οι τουρίστες επιλέγουν τη χώρα μας ως το βασικό προορισμό για να παντευτούν. “Το 2009 ήτνα μια κακή χρονιά για την Αμερική, αλλά το 2010 προβλέπεται πολύ καλύτερο, λέει σε συνέντευξή της στα “Νέα”, αναφέροντας ότι έχει ήδη προγραμματίσει 28 γάμους μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Η ίδια γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος από τα ξένα πρακτορεία διακοπών, ωστόσο, η προσφορά που κάνει θεωρεί πως είναι πολύ καλύτερη και συμφέρει. Στο πακέτο που προσφέρει περιλαμβάνονται τα πάντα: από τη μετάφραση των δικαιολογητικών του πολιτικού γάμου μέχρι τον μπουφέ της δεξίωσης και το στολισμό.

“Στη Μεγάλη Βρετανία, το κόστος ενός μεσαίου γάμου με 120 καλεσμένους είναι 20.000 λίρες Αγγλίας, ενώ, ένα πακέτο δυο εβδομάδων στα ελληνικά νησιά κοστίζει από 7.000 μέχρι 10.000 ευρώ”, λεέι η Ματθίλδη Ρόμπερτ, η διευθύντρια του ταξιωδιωτικού γραφείου Planet Holidays, που έχει διοργανώσει γάμους βρετανών πολιτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακόμη, η κα Ρόμπερτ αναφέρει πως οι περισσότεροι γάμοι γίνονται στη Σαντορίνη με φόντο την Καλντέρα και ακολουθεί η Ρόδος και η Κρήτη. επίσης, ιδιαίτερα αγαπητά μέρη για τους άγγλους είναι η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Σκιάθος!

Συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο, στη Σαντορίνη έγιναν 162 θρησκευτικοί και 523 πολιτικοί γάμοι. Ακολουθεί η Ρόδος με 3 θρησκευτικούς και 49 πολιτικούς γάμους. Ακόμη, είχαμε 6 θρησκευτικούς και 13 πολιτικούς σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Αλλά και 13 θρησκευτικούς και 9 πολιτικούς στην Αμοργό.

Ο Πολ και η Χίλαρι Ρ στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

Η νύφη κατευθύνεται προς τον τόπο του γάμου.

Η Μισέλ Τσέριαν και ο Άντερς Σαντέλ παντρέυτηκαν στην Ελλάδα!

Read More

And More