Αυτά είναι τα τηλεπαιχνίδια που έχουμε λατρέψει! Τα θυμάσαι;

Μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια τα τηλεπαιχνίδια που κάποτε διξάστηκαν στην ελληνική τηλεόραση ήταν είδος προς εξαφάνιση, μιας και στα χρόνια των ριάλιτι και των τάλεντ-σόου, θεωρήθηκαν out of fashion. Εσχάτως, όμως, τα τηλεπαιχνίδια επέστρεψαν στις τηλεοπτικές επάλξεις, με τους τηλε-ανθρώπους να πιστεύουν πως θα ζήσουν και πάλι μέρες δόξας λαμπρές. Με αφορμή τα νέα τηλεδεδομένα ,λοιπόν, είπαμε να σας θυμήσουμε όλα εκείνα τα τηλεπαιχνίδια που έχουμε κατά καιρούς λατρέψει, για εντελώς διαφορετικούς λόγους.
Το παιχνιδι… θρύλος της δημόσιας τηλεόρασης, «Τα τετράγωνα των αστέρων», μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ το 1980-81 και φυσικά οικοδέσποινα είχαν την «σας αγαπώ» Μαρία Αλιφέρη. Κάθε εκπομπή φιλοξενούσε 2 παίκτες (ή ομάδες παικτών) και 9 καλεσμένους («Αστέρια»). Οι παίκτες επέλεγαν τα Αστέρια στα οποία η Μαρία Αλιφέρη θα έκανε τις ερωτήσεις και έπειτα οι παίκτες καλούνταν να διακρίνουν αν τα Αστέρια απαντούσαν ειλικρινά ή αν τους παραπλανούσαν. Εξ ου και το θρυλικό «συμφωνείτε ή διαφωνείτε;».

Από τα πιο ποιοτικά τηλεπαιχνίδια, το «Ομιλείτε ελληνικά» βγήκε πρώτη φορά στον αέρα την περίοδο 1986-89. Τον ρόλο της οικοδέσποινας έπαιξε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα τη διαδέχθηκε η Μαρία Χούκλη. Η ελληνική γλώσσα τελικά ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Ο τροχός της τύχης» ταυτίστηκε απόλυτα με το σήμα του ΑΝΤ1. Μας… συστήθηκε για πρώτη φορά το 1990 και κράτησε έως το 1996. Από το «τιμόνι» του πέρασαν οι παρουσιαστές: Ο Γιώργος Πολυχρονίου με την Κρίστα, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Δάνης Κατρανίδης. Αν ήσουν τυχερός και έβρισκες την λέξη-παζλ, πλούσια δώρα, μετρητά, μέχρι και αυτοκίνητο σε περίμενε!

Ενα από τα πιο αγαπημένα τηλεπαιχνίδια στο Mega ήταν σίγουρα και οι «Κόντρες» που ήρθαν στους δέκτες μας το 1992 και τις λατρέψαμε, καθώς ο αξέχαστος Βλάσης Μπονάτσος κατάφερε να μας εθίσει στη τρέλα, στο χιούμορ και στην ταχύτητα που είχε αυτό το παιχνίδι, παραπλήσια έκδοση του οποίου είναι άλλωστε το «Ακου τι είπαν» στον Alpha με τον Χρήστο Φερεντίνο.
Το 1992 βγαίνει στον αέρα από το Mega η «Mega Banka» με τον Γιώργο Πολυχρονίου. Το παιχνίδι γίνεται… must και σε χρόνο ρεκόρ καταφέρνει να «τινάξει την banka της AGB στον αέρα»! Ο Λούης, μια χελωνίτσα, έβγαινε στα ταμπλό των τριών παικτών, τα οποία γυρνούσε η άγουρη ακόμη Ελένη Μενεγάκη.

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»; Ακόμα ένα πετυχημένο φορμάτ που βγήκε στον αέρα του Mega το 1999. Ο παίκτης έπρεπε να απαντήσει σωστά σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει μέχρι και 50.000.000 δραχμές! Παρουσιαστής ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλοςσε ρόλο… μεσολαβητή των παικτών με το «τέρας»! «Το μεγάλο παζάρι» ήταν μία από τις πιο ένδοξες στιγμές του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος, πραγματικά το 1991 άφησε εποχή στο Mega. Καθημερινοί άνθρωποι αναλάμβαναν να κάνουν όλα τα θελήματα του Ανδρέα σε δοκιμασίες με χρηματικά έπαθλα, που στη συνέχεια διαπραγματευόταν με «δέλεαρ» τις κουρτίνες και τον Μίστερ Ζονκ!
Ο «πιο αδύναμος κρίκος» πέρασε στην ιστορία όχι τόσο για το περιεχόμενό του, αλλά για την παρουσιάστριά του, Ελενα Ακρίτα. Σε κάθε γύρο αφού τα έψελνε σε όλους, φρόντιζε να διώχνει… με τις κλοτσιές τον χειρότερο, λέγοντάς το μυθικό: «Είστε ο πιο αδύναμος κρίκος, λυπάμαι πολύ»!
Αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη τηλεοπτική στιγμή του Χρήστου Φερεντίνου, σε ό,τι αφορά την πορεία του στα τηλεπαιχνίδια, ήταν τα «Deal» και «Super Deal», που το 2010 έμελλε να γίνουν κανονική… λατρεία. Η ιδέα των σφραγισμένων κουτιών με τα διάφορα ποσά και η διαπραγμάτευση με τον «αόρατο τραπεζίτη» ήταν τόσο επιτυχημένη που την επόμενη σεζόν στον ΑΝΤ1 στήθηκε και επιπλέον εβδομαδιαίο «Super Deal», ενώ το παιχνίδι υλοποιήθηκε και σε mobile version.

Πηγή : TV Εθνος


Read More

And More