Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ποτέ μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Αθήνα έκανε την έναρξη και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που σήμερα αποτελούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Σαν σήμερα λοιπόν ξεκίνησαν οι δεύτεροι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η καινοτομία τους; Μα φυσικά πως επέτρεψαν σε γυναίκες να λάβουν μέρος στους αγώνες.

Για πρώτη φορά 20 γυναίκες αθλήτριες βρέθηκαν στον στίβο και διαγωνίστηκαν για ένα μετάλλιο. Η πρώτη που το πήρε και το φόρεσε στο στήθος ήταν η Βρετανή Charlotte Cooper, η οποία και διακρίθηκε για την επίδοσή της στο τένις!

Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία, μπορεί να έλαβαν μέρος διαγωνίζονταν όμως με ολόκληρη τουαλέττα… Άλλωστε τα μόνα αθλήματα (ευγενή) που μπόρεσαν να επιτραπούν γυναίκες αθλήτριες ήταν το τένις και το γκολφ.

Οκτώ χρόνια αργότερα θα τις παρακολουθούσαμε με τα φουσκωτά φορέματά τους να διαγωνίζονται και στην τοξοβολία.

Ως τις 28 Οκτωβρίου που ολοκληρώθηκαν – Ναι οι αγώνες διήρκησαν σχεδόν 6 μήνες – πέρασαν από το Παρίσι κατά προσέγγιση 1000 αθλητές από 28 χώρες (Αργεντινή, Αϊτή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοημία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιράν, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς Κούβα, Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία , Μεξικό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Περού, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία).

Εκείνη την εποχή τα αθλήματα που προβλέπονταν ήταν 19: Στίβος, Τοξοβολία, Γυμναστική, Κρίκετ, Κροκέ, Πελότα, Πόλο, Διελκυστίνδα, Ποδηλασία, Ιππασία, Ξιφασκία, Γκολφ, Κωπηλασία, Ποδόσφαιρο, Σκοποβολή, Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Ράγκμπι, Τένις.

Read More

And More