Αυτοκτόνησαν γιατί τους κακοποίησαν σεξουαλικά ιερείς!

Στο Βέλγιο έχουν σημειωθεί τουλάχισταν 13 αυτοκτονίες ατόμων που είχαν πέσει θύματα βιασμού από ιερείς. Η Εκκλησία δημιούργησε μια επιτροπή για τη διαχείριση των αγωγών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στο πλαίσιο ποιμαντορικής σχέσης. Συνέταξε λοιπόν έκθεση στην οποία υπογραμμίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και την πνευματική υγεία και στις σχέσεις των θυμάτων με τους άλλους ανθρώπους.

Τουλάχιστον 475 άτομα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι μαρτυρίες αυτές αποκαλύπτουν ότι 13 από τα θύματα αυτά αυτοκτόνησαν, εξαιτίας της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν από κληρικό. Ένας κακοποιηθείς έκανε γνωστό ότι το συντροφικό του πρόσωπο αυτοκτόνησε επίσης μετά τον αντίκτυπο που είχε το παρελθόν του στο ίδιο και στη σχέση του.Έξι κακοποιηθέντες αναφέρουν επίσης ότι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας. Ο αριθμός αυτός θα αποδειχθεί πιθανώς ακόμη πιο υψηλός μετά τις συνομιλίες με τα θύματα που δεν έχουν γίνει ακόμη.

Η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά πράξεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν από τη δεκαετία του 1950 ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980 από ιερείς, αλλά και θεολόγους ή συνοδούς χριστιανικών οργανώσεων νέων.

Read More

And More