Αυτοκτόνησε 23χρονη Ολυμπιονίκης

Σε ηλικία 23 ετών έφυγε από τη ζωή η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης, Κέλι Κάτλιν, όπως επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία Ποδηλασίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κάτλιν είχε κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους στην ποδηλασία από το 2016 έως το 2018 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Τη σορό της αθλήτριας βρήκε στο διαμέρισμά τους η συγκάτοικός της στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, όπου σπούδαζε Πληροφορική και Μαθηματικές Επιστήμες. Μάλιστα, η ίδια τον τελευταίο μήνα φαίνεται πώς είχε εκμυστηρευτεί στο κοντινό της περιβάλλον ότι ένοιωθε μεγάλη πίεση στην προσπάθειά της να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από τον θάνατο της Κέλι. Θα μας λείψει πολύ. Η Κέλι ήταν κάτι παραπάνω από μια αθλήτρια ήταν και θα μείνει για πάντα μέλος της αμερικανικής οικογένειας της ποδηλασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής ποδηλασίας, Ρομπ ΝτεΜαρτίνι.

Η αδερφή της αποκάλυψε ακόμη ότι η 23χρονη αθλήτρια είχε προσπαθήσει να βάλει τέρμα στη ζωή της τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε η οικογένειά της τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία, η οποία πρόλαβε να την σταματήσει. Στη συνέχεια όλοι εστίασαν στην ανάρρωσή της και πίστεψαν ότι πραγματικά βελτιωνόταν. «Είχε πραγματικά άσχημους πονοκεφάλους και ήταν ευαίσθητη στο φως. Έπειτα προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Είχε γράψει ένα μακροσκελές email και είπε ότι οι σκέψεις της έτρεχαν εκείνη τη στιγμή. Ήταν αυτοκτονική. Η σκέψη της ήταν πολύ σκοτεινή και είχε στραφεί στον μηδενισμό», ανέφερε η Κριστίν Κάτλιν.

Read More

And More