Αυτός είναι ο chef του “Mega με μία”! Σου αποκαλύπτουμε τα πάντα…

Ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις… Ε, να ,όμως, που τελικά οι άνθρωποι του Mega όχι μόνο τον βρήκαν αλλά έδωσαν μαζί του και τα χέρια. Οι άνθρωποι του Mega εδώ και ένα και πλέον μήνα αναζητούσαν τον… διάδοχο του Ακη Πετρετζίκη.

Η΄ μάλλον για να ακριβολογώ δεν αναζητούσαν ακριβώς τον διάδοχο του Ακη, αλλά τον ολοκαίνουργιο chef που έρχεται στο ολοκαίνουργιο πρωινό τους και θα αρχίσει από την Δευτέρα το… εντατικό τσιγάρισμα στο “Mega με μία μαζί”!

And the winner is Ανδρέας Λαγός. Μπορεί το Μεγάλο Κανάλι να είχε προσπαθήσει μέχρι τώρα να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το ποιος θα είναι εκείνος που θα μπει αυτή την χρονιά στην κουζίνα του πρωινού, όμως, εμείς τα μάθαμε όλα και σου τα αποκαλύπτουμε.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες το κανάλι και ο Μάρκος Σεφερλής έχουν αποφασίσει φέτος να έχουν μαγειρική στην εκπομπή όχι κάθε μέρα, αλλά τρεις φορές την εβδομάδα.

Οσο για το ποιος είναι ο Ανδρέας Λαγός;

Γεννήθηκε σε μία αγροτική οικογένεια και μεγάλωσε μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια γεγονός που έχει σημαδέψει τον τρόπο που εκτιμά και χρησιμοποιεί τις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά.
Σπούδασε στην Αθήνα Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στη σχολή Le Monde. Ήδη από τον πρώτο χρόνο έκανε πρακτική στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Doryssa, στη Σάμο. Έμαθε ότι «όποιος δουλεύει, κάνει λάθη» κάτι που θυμάται ακόμα και τώρα όταν ηγείται σε μια κουζίνα και μεταφέρει τις γνώσεις του στην μπριγάδα του. Στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη.
Η συνεργασία του με την ομάδα του εστιατορίου Αριστερά-Δεξιά καθόρισε την εξέλιξη του και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια όπως η Τομάτα στη Σαντορίνη και ο Αστερίας στο Sani Resort της Χαλκιδικής όπου ήταν ο head chef. Θέλει να βλέπει και να σπουδάζει δια βίου τη μαγειρική πολύπλευρα – και στους… ματωμένους πάγκους της κρατικής Σχολής Κρέατος και στην… κουζίνα-χειρουργείο του Ritz στο Παρίσι, κάνοντας σεμινάρια γαλλικής παραδοσιακής μαγειρικής.

Η ανάγκη του, σαν chef, να βγαίνει από τον μικρόκοσμο της κουζίνας του και μοιράζεται την αγάπη του και τις γνώσεις του για το φαγητό τον οδήγησαν στο concept, Ανδρέας Λαγός nomad chef. Με την υπογραφή του nomad συνεχίζει δυναμικά να μαγειρεύει για private high-tea parties, brunches ή dinners και να μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας την εμπειρία του και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων. Ασχολήθηκε επίσης με την οινολογία παρακολουθώντας διετές πρόγραμμα.
Συνεργάζεται σε συμβουλευτικό και οργανωτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία, delicatessen. Όταν δεν μαγειρεύει, γράφει συνταγές για περιοδικά και sites γαστρονομίας.
Συμμετέχει σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης εταιριών και οργανισμών όπως πρόληψης και ενημέρωσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας και σίτισης κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
Ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο και ταξιδεύει συνεχώς στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στην Τουρκία, στην Τυνησία, στην Αίγυπτο, στην Ιταλία, εξερευνώντας το μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της μαγειρικής που ονομάζεται Μεσογειακή Κουζίνα.
Αγαπά να ασχολείται με τον κήπο στη βεράντα του, να παρακολουθεί σινεμά, να ακούει μουσική, να ταξιδεύει στο νησί του. Για τους στενούς του φίλους, είναι πάντα ο “Ανδρέας Λαγός, chef de Paris”, έτσι όπως υπέγραφε μικρός στα βιβλία μαγειρικής της μητέρας του… ενώ δεν έχει ακόμα ιδέα ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό.

Read More

And More