Bessie Coleman: Το doodle της Google αφιερωμένο στην πρώτη Αφροαµερικανή αεροπόρο!

Την πρώτη διάσημη Αφροαμερικανή αεροπόρο Μπέσσι Κόλμαν (Bessie Coleman) τιμά σήμερα η Google με το Doodle για τα 125α γενέθλια της.

Η Μπέσσι Κόλμαν ( Bessie Coleman) γεννήθηκε το 1893 και πέθανε το 1926. Σήμερα, η Google τιμάει με ένα Doodle ta 125α γενέθλια thw. Η διάσημη αφροαμερικανή αεροπόρος, το 1922 έγινε η πρώτη Αφρο-Αµερικανή γυναίκα, που πήρε άδεια πιλότου.

Επειδή δεν µπορούσε να µάθει να πετά στις ΗΠΑ έµαθε γαλλικά για να παρακολουθήσει µαθήµατα στην Ευρώπη. Πέθανε µε τραγικό τρόπο κατά τη διάρκεια µιας αεροπορικής επίδειξης το 1926.


Άλλη μια διάσημη γυναίκα αεροπόρος

Υπάρχει όμως και άλλη μία γυναίκα – θρύλος, αεροπόρος, εκτός από την Bessie Coleman (Μπέσσι Κόλμαν). Η Αμέλια Μαίρη Έρχαρτ (Amelia Mary Earhart, 24 Ιουλίου 1897 – εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 1937 και κηρύχθηκε θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939) ήταν Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό. Έκανε πολλά ρεκόρ, έγραψε βιβλία για τις εμπειρίες της στους αιθέρες, τα οποία γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, και συνέβαλε στη δημιουργία της οργάνωσης The Ninety-Nines, μίας οργάνωσης για τις γυναίκες πιλότους.

Read More

And More