Bono: Συνεργάζεται με street art καλλιτέχνες για εκστρατεία κατά του AIDS

Ο αρχηγός των U2, Μπόνο (Bono), ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με street art καλλιτέχνες για να υποστηρίξει μια νέα εκστρατεία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τον αγώνα κατά του AIDS.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος ίδρυσε στο παρελθόν παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό κατά του AIDS, Red, έχει αναθέσει σε 17 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν σε επιλεγμένες τοποθεσίες στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Λυών.

Ο Μπόνο εξήγησε: “Οι street art καλλιτέχνες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στον αγώνα κατά του AIDS από τότε που εμφανίστηκε ο ιός HIV – από τους δρόμους της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος, μεγαλύτερη απ’ ό,τι προέβλεψαν πολλοί ειδικοί, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή για να βάλουμε τις σειρήνες να ξεκουραστούν.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να φέρουν το βάρος της ασθένειας αυτής και κάθε εβδομάδα 6.000 από αυτές μολύνονται άσκοπα. Θα έλεγα ότι είναι θέμα επείγουσας ανάγκης “.

Ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι ο Shepard Fairey – ο καλλιτέχνης που δημιούργησε τη θρυλική εικόνα “Ελπίδα” (Hope) του πρώην Aμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Read More

And More