Bροχές και καταιγίδες με ζέστη!

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες που το βραδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά λίγες τοπικές βροχές, από το απόγευμα καταιγίδες που το βραδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το βραδυ και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου και στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βόρεια πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα παροδικής βροχής στη νοτια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου .

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα νοτια 4 με 6 και στα βόρεια 6 με 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και το βραδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Read More

And More