Claydee στο TLIFE: Η επιτυχία του “Do it” και η συνεργασία με την Καλομοίρα!

Είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της ελληνικής μουσικής σκηνής που δεν μένει μόνο στην εγχώρια showbiz, αφού πολλά τραγούδια του έχουν κατακτήσει και το ευρωπαϊκό κοινό. Ο λόγος για τον Claydee Lupa, τον τραγουδοποιό, παραγωγό που έχει συνεργαστεί με τον Σάκη Ρουβά, την Τάμτα, την Καλομοίρα και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η τελευταία του επιτυχία “Do it” που ερμηνεύει μαζί με την Ρουμάνα τραγουδίστρια Ruby έφθασε στα 500.000 views μέσα σε ένα μήνα και σκαρφάλωσε στην κορυφή του ελληνικού shazam chart. Ενώ στον ελληνικό τελικό της Eurovision αποθεώθηκε από το κοινό τραγουδώντας με την Καλομοίρα.
Πάμε να δούμε τι είπε αποκλειστικά στο TLIFE για την επιτυχία του τραγουδιού του και την Eurovision.

/

Το νέο τραγούδι “Do it” με την Ruby βρίσκεται στην κορυφή των chart και σε λιγότερο από 1 μήνα έφθασε τα 500.000 views. Πώς νιώθεις για αυτήν την επιτυχία; Την περίμενες;
“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με το που κυκλοφόρησε το κομμάτι άρχισε μέσα σε δυο εβδομάδες να αυξάνει αρκετά τα views του στο youtube και να το συζητά ο κόσμος. Αυτό ήταν σημαντικό για εμένα, καθώς κάθε φορά που κάνεις ένα τραγούδι πρέπει να καταφέρεις να πιάσεις το timing του κοινού και στη συγκεκριμένη περίπτωση, χαίρομαι που άρεσε και το ακούω στα clubs”.
Το “Do it” είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, αλλά όταν το άκουσα νόμιζα πως ήταν παραγωγή του εξωτερικού. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το κομμάτι;
“Η αλήθεια είναι πως ταξίδεψα στην Ρουμανία και συνεργάστηκα με την Rubi, μια διάσημη Ρουμάνα τραγουδίστρια και με την εταιρεία “Hahaha production” του Smiley και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το αποτέλεσμα”.

/

Πώς πηγαίνουν οι ηχογραφήσεις στην Αμερική για το νέο σου άλμπουμ; Τι να περιμένουμε;
“Πηγαινοέρχομαι στην Αμερική. Ήμουν ένα μήνα εκεί και θα ξαναπάω το καλοκαίρι. Εκεί ετοιμάζω διάφορες συνεργασίες και αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάζουμε, ως το χειμώνα θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ”.
Στην Ελλάδα έχεις συνεργαστεί με πολλά ονόματα όπως Ρουβά, Τάμτα, Μαρτάκη. Ποια συνεργασία έχεις ξεχωρίσει και με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
“Εδώ έχω καταφέρει να δουλέψω με πολύ σημαντικούς ανθρώπους και αυτό με έχει κάνει καλύτερο στη δουλειά μου. Ο Σάκης Ρουβάς μου άρεσε πολύ στη συνεργασία μας και στο στούντιο και στο νυχτερινό μαγαζί που είχαμε δουλέψει. Αλλά αυτό το διάστημα θέλω να εστιάσω λίγο και στο εξωτερικό για να κάνω νέα πράγματα”.

/

Πώς ήταν η συνύπαρξη με την Καλομοίρα on stage στη διασκευή του Secret Combination;
“Ήταν μια πολύ ευχάριστη συνεργασία. Με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να κάνουμε κάτι μαζί. Ταιριάζουμε πολύ και με την καλομοίρα σαν άνθρωποι. Έχει πολύ χιούμορ και είχαμε καλή χημεία στη σκηνή. Μπήκαμε στο στούντιο για την ηχογράφηση και το αποτέλεσμα το είδατε στον ελληνικό τελικό της Eurovision”
Πώς σου φαίνεται όλη η διοργάνωση της Eurovision; Θα ήθελες να συμμετάσχεις κάποια στιγμή στο διαγωνιστικό κομμάτι;
“Η αλήθεια είναι πως και παλαιότερα είχαμε συζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά αυτήν την περίοδο θέλει να αφοσιωθώ σε αυτό που κάνω. Να τελειώσω πρώτα με το νέο άλμπουμ και βλέπουμε. Είναι κάτι στο οποίο δεν λέω όχι, αλλά δεν το έχω σκεφτεί ακόμη”.

/

Τέλος, θέλω να μου πεις τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις στο χώρο της μουσικής, αλλά δεν το έχεις πραγματοποιήσει ακόμη…
“Αυτό το σκέφτομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική. Θέλω να δημιουργήσω ένα τραγούδι που θα γίνει παγκοσμίως γνωστό. Αυτήν τη στιγμή παίζονται στην Ευρώπη τα τραγούδια μου, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να έχω ένα τραγούδι που θα βγει πρώτο στο Billboard”.

/

Φωτογραφίες από πρόβες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More