Δάφνη Ματζιαράκη: Η Ελληνίδα υποψήφια για Όσκαρ αποκαλύπτει… “Η ταινία μου είναι απάντηση στο τείχος του Τραμπ”

Ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) και την πολιτική του απέναντι στουwμετανάστες στέλνει μέσα από το ντοκιμαντέρ της η Ελληνίδα δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Δάφνη Ματζιαράκη. Το ντοκιμαντέρ της “4.1 Miles” διεκδικεί το Όσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και η Ελληνίδα δημιουργός μιλά για αυτήν την υποψηφιότητά της.

“Είμαι χαρούμενη διότι πιστεύω ότι αυτό το ντοκιμαντέρ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ για την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και για την Αμερική του Τραμπ, σε μια περίοδο που γίνεται λόγος για απέλαση μεταναστών και για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό”, αποκάλυψε η Δάφνη Ματζιαράκη στην Real.

Η φοιτήτρια δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Berkeley, έχει ήδη τιμηθεί με Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φοιτητές από 286 Πανεπιστήμια της Αμερικής και 95 ξένα Πανεπιστήμια, ενώ η επιτροπή έλαβε 1749 ταινίες.

Η Δάφνη Ματζιαράκη είναι ανάμεσα στους 17 φοιτητές που τιμήθηκαν από την Ακαδημία Κινηματογράφου στον 43ο Διαγωνισμό για το 2016, με την τελετή απονομής να πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Βραβεύθηκε στην κατηγορία ντοκιμαντέρ για το “4.1 Miles” (“4,1 μίλια” από τις ακτές της Τουρκίας) . Πρόκειται για ένα φιλμ που παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκαν στη μέση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και συγκεκριμένα πάνω στο σκάφος με κυβερνήτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμά του.

Η ίδια μιλώντας για την τιμητική υποψηφιότητά της στην 89η Απονομή των Όσκαρ ανέφερε: “Δεν σκέφτομαι ότι μπορεί να κερδίσω το Όσκαρ, ειλικρινά δεν το νομίζω… Αν γίνει κάτι τέτοιο όμως, σίγουρα θα το αφιερώσω στον κυβερνήτη του σκάφους, όπου εκτυλίχθηκαν αυτές οι σκηνές, Κυριάκο Παπαδόπουλο, στους λιμενικούς που σώζουν ζωές και σε όλα τα παιδιά του πολέμου”.



Read More

And More