Δάφνη Πατακιά: Η ανερχόμενη Ελληνίδα ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο ερωτικό θρίλερ «Μπενεντέτα»

Αυτή την εποχή η Δάφνη Πατακιά θεωρείται μία από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς της γενιάς της και μάλιστα από σκηνοθέτες αναγνωρισμένης διαδρομής.

Η 29χρονη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ανατρεπτική και τολμηρή ταινία του Πολ Φερχόφεν «Μπενεντέτα» που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την προηγούμενη εβδομάδα και κλέβει τις εντυπώσεις.

Η Δάφνη Πατακιά γεννήθηκε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς και πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα. Το 2016, μάλιστα, διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου ως ένα από τα δέκα ανερχόμενα ταλέντα του διεθνούς κινηματογράφου. 

Αν και σε μικρότερη ηλικία ήθελε να γίνει αρχαιολόγος, τελικά την κέρδισε το θέατρο. Η μετάβαση από την αρχαιολογία στην τέχνη της υποκριτικής έγινε με τη βοήθεια ερασιτεχνικών παραστάσεων. Στη συνέχεια μπήκε φοιτήτρια στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετείχε μαζί με τη μητέρα της στην παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα» του Μιχαήλ Μαρμαρινού σε Φεστιβάλ στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, η Δάφνη Πατακιά εκτός από θεατρικές παραστάσεις αρχίζει να εμφανίζεται και σε μικρές εναλλακτικές ιστορίες. Όπως στην ταινία μικρού μήκους του Λάνθιμου «Nimic». 

Η Δάφνη Πατακιά έκανε αίσθηση στο κοινό παίζοντας επίσης στην «Μποέμικη Ζωή» (Djam) του Τόνι Γκάτλιφ, το «Μελτέμι» του Βασίλη Δογάνη και το τηλεοπτικό «Versailles», στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη, στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη κ.α., ενώ συνεχίζει την ανοδική της πορεία στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daphne Patakia (@daphnepatakia)

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα και στο δημοσίευμα του Δημήτρη Δανίκα, εντελώς συμπτωματικά είναι η δεύτερη Ελληνίδα που σε γαλλική παραγωγή υποδύεται ρόλο αχαλίνωτης λεσβίας. Πρώτη ήταν η Αντέλ Εξαρχόπουλος, που πριν από οκτώ χρόνια πρωταγωνίστησε στη «Ζωή της Αντέλ».

Read More

And More