Δανάη Επιθυμιάδη: Μετά τη “Μουρμούρα”… γίνεται η μούσα του Κωνσταντίνου Ρήγου!

Αυτή είναι σίγουρα η χρονιά της. Μπορεί ως τώρα να γνωρίζαμε λίγα για την Δανάη Επιθυμιάδη, την τηλεοπτική “Στέλλα” από τη σειρά του Alpha “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”, η ταλαντούχα ηθοποιός όμως ήρθε για να μείνει. Έτσι, μετά τις μοναδικές ατάκες της με τον “Νικήτα”, και το τηλεοπτικό της ταίρι Γιάννη Τσιμιτσέλη, η Δανάη Επιθυμιάδη ετοιμάζεται για την παράσταση …“Ρωμαίος και Ιουλιέτα”!
Η ηθοποιός γίνεται η μούσα του Κωνσταντίνου Ρήγου και θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” που θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φλεβάρη) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Η παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου θα επιχειρήσει να αναδείξει όλα τα ζητήματα που τίθενται από τον δραματουργό και θα εστιάσει στην εναλλαγή ρυθμών και διαθέσεων, όπως αυτή επιβάλλεται από το ίδιο το έργο. Η χρήση της μουσικής και της χορογραφημένης κίνησης θα είναι έντονη και η ατμόσφαιρα θα μοιάζει σαν βγαλμένη από ένα όνειρο που παίρνει την εκδίκησή του, σαν ένα «παιχνίδι» της Queen Mab, σαν τη συνειδητοποίηση, που έρχεται αφού όλα έχουν τελειώσει, σαν τη χαμένη μνήμη ότι όλοι κάποτε είμαστε παιδιά και μετά γινόμαστε μεγάλοι.

Στην παράξενη χώρα που κατοικούν αυτός ο Ρωμαίος και αυτή η Ιουλιέτα, τίποτα δεν είναι οικείο: τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, το machismo εξαίρεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία –αόρατη, μα πανταχού παρούσα– προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας. Στον δυσοίωνο αυτόν τόπο, όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε μία νύχτα, ένα ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο. Τι φέρνει αυτή η επανάσταση; Και ποιος θα συνεχίσει την παράδοση;
Το έργο του Σαίξπηρ, στη μετάφραση του Δ. Βικέλα, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, και με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών.

Read More

And More