Δανάη Μπάρκα: Απόλαυσε τη μητέρα της ως “Λυσιστράτη” στο Θέατρο Πέτρας! [pics]

Μετά από τη συγκινητική επιτυχία της πρεμιέρας στην Επίδαυρο, όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από δεκάδες χιλιάδες θεατών σε sold-out βραδιές κι έχοντας κατακτήσει την αγάπη του κοινού σε κάθε σταθμό της περιοδείας, η «Λυσιστράτη» ήρθε στην Αθήνα για να χαρίσει σε όλους την ευκαιρία μιας συναρπαστικής εμπειρίας με τη «λυτρωτική» δύναμη της κωμωδίας.

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου, η παράσταση ανέβηκε το Θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2020.

Στη «Λυσιστράτη» παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλης Δαούσης, Δάφνη Δαυίδ, Στέλιος Ιακωβίδης, Γιάννης Κότσιφας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Ματζιάρης, Ελπίδα Νικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκος Ψαρράς.

Υπόθεση:

Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πελοποννησιακού πολέμου, η Αθήνα και η Σπάρτη συνεχίζουν έναν πόλεμο που φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές βαίνουν αμείωτες και από τις δύο πλευρές, ενώ κάθε προσπάθεια ειρήνης έχει αποτύχει. Η Αθηναία Λυσιστράτη όμως δεν απελπίζεται και προτείνει ένα ανορθόδοξο σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών. Μαζί με τη Λαμπιτώ, την επικεφαλής των γυναικών της Σπάρτης, κηρύσσουν πάνδημη και αυστηρή σεξουαλική αποχή των γυναικών, με στόχο να οδηγήσουν τους άντρες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σε συνθηκολόγηση και σύναψη ειρήνης.

Η Λυσιστράτη ενισχύει το σχέδιό της εμποδίζοντας την πρόσβαση των ανδρών στο δημόσιο ταμείο, που φυλάσσεται στην Ακρόπολη, εγκαθιστώντας εκεί μια ομάδα φρούρησης από ηλικιωμένες γυναίκες. Παρά τις ποικίλες κωμικές αντιδράσεις, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, το ειρηνευτικό σχέδιο φαίνεται να αποδίδει καρπούς και η στρατηγική της Λυσιστράτης αποδεικνύεται αποτελεσματική. Η ειρήνη δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της με τη μορφή μιας νέας και όμορφης γυναίκας, της Συμφιλίωσης, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των εορτασμών μέσα στην Ακρόπολη.

Στο Θέατρο Πέτρας, λοιπόν, για να παρακολουθήσει την παράσταση και να καμαρώσει επί σκηνής τη μητέρα της, βρέθηκε και η Δανάη Μπάρκα. Με καλοκαιρινό look και πολύ ελαφρύ μακιγιάζ, η νεαρή ηθοποιός παρακολούθησε το έργο από τις πρώτες θέσεις και στο τέλος βρέθηκε στα παρασκήνια να συγχαρεί όλους τους συντελεστές. Εκεί, χαμογελαστή και ευδιάθετη, μαμά και κόρη φωτογραφήθηκαν αγκαλιά, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της Δανάης ως παρουσιάστρια του νέου πρωινού του Mega.

Δες τις φωτογραφίες:

Βίκυ Σταυροπούλου – Δανάη Μπάρκα

Νίκος Ψαρράς – Δανάη Μπάρκα

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More