Δανάη Μπάρκα: Η φωτογραφία που τράβηξε στην Νέα Υόρκη και το συγκλονιστικό μήνυμα για τον ρατσισμό!

Συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης, ύστερα από την άδικη δολοφονία του George Floyd από Αμερικανό αστυνομικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, καλλιτέχνες από κάθε χώρο διαμαρτύρονται μέσα από τα social media για την αδικία και τον ρατσισμό που βιώνει ο κόσμος εν έτη 2020. Η Δανάη Μπάρκα έγραψε ένα συγκλονιστικό μακροσκελές κείμενο για τον ρατσισμό, με αφορμή μια φωτογραφία με δύο κοριτσάκια που είχε τραβήξει σε ταξίδι της στην Νέα Υόρκη.

“3 χρόνια πριν στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω γιατί τράβηξα αυτή την φωτό. Μου άρεσαν. Έπαιζαν πολλή ώρα μαζί και ήταν τόσο ευτυχισμένες. Δεν έβλεπαν καμία διαφορά η μια στην άλλη,γιατί δεν υπήρχε για να την δουν. Είναι 2 ψυχές, 2 άνθρωποι, 2 καρδιές που ενώθηκαν γιατί έπαιζαν ωραία- χωρίς καμία διάκριση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία λογοκρισία. Έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος.

Όλες οι ζωές είναι εξίσου σημαντικές και απαραίτητες για τον κόσμο μας. Αγαπήστε. Πατήστε κάτω τις ταμπέλες. Και να θυμάστε το εξής: ο κόσμος μας, θα γίνει καλύτερος χωρίς κακία και ρατσισμό. Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε ότι κι εμείς είμαστε «διαφορετικοί» για κάποιους, θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε πως δεν ήρθαμε για να ζήσουμε μόνοι μας -δεν ήρθαμε για να είμαστε ίδιοι- δεν ήρθαμε για να φύγουμε απαράλλαχτοι… ήρθαμε για τον ίδιο λόγο που ήρθαν όλοι. Για να ζήσουμε. Να μάθουμε. Να εξελιχτούμε. Ήρθαμε να γνωρίσουμε την ζωή και τους γύρω μας. Ο ρατσισμός είναι ο εχθρός των ανθρώπων – ας τον πολεμήσουμε χέρι χέρι.

Αυτά… κι αλλά πολλά που θα τα πούμε άλλη φορά! Μέχρι τότε, να φέρεστε όπως θα θέλατε να σας φέρονται… όπως θα θέλατε να φερθούν στα παιδιά σας, στους φίλους σας, σε όλους” έγραψε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.

Read More

And More