Δανάη Μπάρκα: Θυμάται το ταξίδι της στην Εύβοια ένα μήνα πριν και δείχνει τις συνέπειες της φωτιάς

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας μας να φλέγονται. Άνθρωποι έχουν χάσει μέσα σε μια στιγμή τους κόπους μιας ζωής, όπως τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τα αυτοκίνητά τους. Η Δανάη Μπάρκα είναι συγκλονισμένη από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, αφού πριν από ένα μήνα βρισκόταν στις περιοχές που καίγονται και απολάμβανε τα καταπράσινα τοπία μαζί με τον Απόστολο Ρουβά.

Ούσα βαθιά στενοχωρημένη, η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες από το τότε και το σήμερα, γράφοντας:

“Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο, πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.

Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.

Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό… «η ζωή συνεχίζεται;» Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή!

Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ο,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά!”.

Δες την ανάρτηση:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴅᴀɴᴀɪ ʙᴀʀᴋᴀ 🌻🧿 (@danai_barka)

Read More

And More