Δανάη Στράτου – Γιάνης Βαρουφάκης: Βραδινή έξοδος σε θεατρική πρεμιέρα [pics]

Η Δανάη Στράτου και ο Γιάνης Βαρουφάκης μετρούν πάνω από δεκαπέντε χρόνια κοινής πορείας, όμως εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι όπως τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους. Το ζευγάρι έχει επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να κρατά χαμηλούς τόνους στη ζωή του και έτσι σπάνια δίνει συνεντεύξεις ή επισκέπτεται κοσμοπολίτικα μέρη, εκτός αν πρόκειται για θεατρικές παραστάσεις.

Σε πρόσφατα συνέντευξή τους στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “Ενώπιος ενωπίω” η Δανάη Στράτου και ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησαν για τη σχέση τους ενώ αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της γνωριμίας τους αλλά και του γάμου τους. Ο γνωστός πολιτικός ανέφερε: «Ερωτεύτηκα τη δουλειά της, χωρίς να ξέρω ποια είναι. Είχα έρθει στην Αθήνα και μια φίλη μας μου λέει έχω οργανώσει μια έκθεση έλα να δεις. Ήταν παραδοσιακή, με είδε ότι δεν ήμουνα ενθουσιασμένος. Πήγαμε σε μια αίθουσα που ήταν η έκθεση της Δανάης κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό, σημείωσα το όνομα της. Μετά από χρόνια βρεθήκαμε, μου είπε το όνομά της και είπα με την καλλιτέχνιδα έχετε κάποια σχέση και μου απάντησε εγώ είμαι. Την είχα ερωτευτεί από τη δουλειά της».

Από την άλλη η γοητευτική ηθοποιός δήλωσε για τη γνωριμία τους: «Έτυχε εκείνο το βράδυ, συστηθήκαμε, υπήρξε ενδιαφέρον όχι ερωτικό, αλλά εγκεφαλικό. Ξαναβρεθήκαμε κοινωνικά και με τους συζύγους μας… Όταν αργότερα χώρισα, είδα τυχαία τον Γιάννη να περνάει το δρόμο τρώγοντας μια τυρόπιτα, ενώ εγώ ήμουν στη μηχανή μου. Επειδή τότε είχα χωρίσει και θυμήθηκα ότι μου άρεσε… είχε ένα ενδιαφέρον… πήρα τη φίλη μου, μου επιβεβαίωσε ότι έχει χωρίσει και μας έφερε σε επαφή λίγους μήνες μετά. Η αληθινή πρόταση που ήταν πιο ενδιαφέρουσα, ήταν: θέλεις να γεράσουμε μαζί; Έγινε στις αρχές της σχέσης μας. Πήρα μια αναπνοή και είπα ναι».

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το ερωτευμένο ζευγάρι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Αξύριστα πηγούνια” στο θέατρο Από Μηχανής. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου τίμησαν τους πρωταγωνιστές με την παρουσία τους, ενώ μετά το τέλος της παράστασης πόζαραν στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών.

Δες φωτογραφίες:

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 13 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα* και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας – τα ζητήματα που θίγει το έργο – έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» έρχονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια που η χώρα μας ζει καθοριστικές εξελίξεις για να προβληματίσουν και να συγκινήσουν σαν να μιλούν για το εδώ και το τώρα.

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» είναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους. Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε.

Πρόκειται για άντρες εγκλωβισμένους που ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο τρομακτικό τους πρόσωπο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης ξανασυνεργάζεται με το συγγραφέα Γιάννη Τσίρο («Αόρατη Όλγα», Εθν. Θέατρο 2011) και με την εμπειρία του στο ανέβασμα σύγχρονων ρεαλιστικών ελληνικών έργων, επιχειρεί να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ιστορία επί σκηνής. Για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους, συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Αντώνη Κρόμπα και Ηλία Βαλάση, καθώς και με τον Στέλιο Δημόπουλο και τη Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More