Δανάη Στράτου: Κοσμική εμφάνιση χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Μπορεί να αγαπούν και οι δυο την τέχνη και τις κοινές κοσμικές εξόδους, αυτήν τη φορά όμως η Δανάη Στράτου βρέθηκε μόνη της στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη και την έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο “y.st.rd”. Βλέπεις οι υποχρεώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη -μετά και την παρουσίαση του κόμματός του DiEM25- είναι αυξημένες και εκείνος δεν μπόρεσε να βρεθεί μαζί με την σύζυγό του στο κάλεσμα του καλού τους φίλου.

Άνθρωπος της τέχνης και διάσημη εικαστικός, η Δανάη έδωσε με χαρά το “παρών” στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν η τρίτη έκθεση του εικαστικού και υποψήφιου διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών, η οποία και θα διαρκέσει ως τις 6 Μαΐου. Τα αρχικά του τίτλου είναι η επιλεγμένη, από τον Κώστα Χριστόπουλο, συντομογραφία της αγγλικής λέξης Yesterday. Το χθες επιλέγεται να αποδοθεί ως ακρωνύμιο και να απαλλαγεί από τις ιδιότητές του. Έτσι μνήμη και η ανάμνηση μέσα από την εικαστική διαδικασία γίνονται τόποι. Ο εικαστικός συνθέτει την προσωπική του τοπογραφία και κατασκευάζει τον δικό του εννοιολογικό χάρτη. Έτσι το έργο τέχνης μετατρέπεται σε τόπο στοχασμού.


Κώστας Χριστόπουλος, Δανάη Στράτου, Δάφνη Ζουμπουλάκη

Τα έργα του Κώστα Χριστόπουλου είναι η απεικόνιση των αναζητήσεών του πάνω στην τέχνη και στην ιστορία της. Χωρίς να αποκαλύπτει ακριβώς τις αναφορές του διερευνά τις επιρροές του, διασκευάζει τα ερωτήματά του και ξαναορίζει την πορεία του. Τα μονόχρωμα τοπία του, άλλωστε, είναι το εικαστικό του σχόλιο και η στάση του απέναντι στην πολυχρωμία και το υπέρτατου ελληνικό φως που χαρακτηρίζουν την ελληνική τέχνη.


Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Βανέσα Αναστασοπούλου

Read More

And More