Δανάη Στράτου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη: “Θα έφτανα στα άκρα για τον Γιάνη!”

“Δεν θα φύγουμε πάλι από την Ελλάδα. Δεν αισθανόμαστε αδικημένοι”, δήλωσε η Δανάη Στράτου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Secret και την Σάσα Σταμάτη. Η καταξιωμένη εικαστικός και σύζυγος του πρώην “τσάρου” της οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη εκθέτει τη δική της εικαστική δημιουργία στην Αίγινα και μιλά για όλα.
“Ούτε ο Γιάνης, ούτε εγώ αισθανόμαστε αδικημένοι. Δεν κοιτάμε πίσω. Πάμε μπροστά. Κατ’ αρχάς όταν μιλάμε για έναν πολιτικό, δεν μιλάμε για αυτόν ως άτομο. Το θέμα είναι αν αδικηθήκαμε όλοι μας. Αν προδωθήκαμε ή αν αδικηθήκαμε ως λαός. Δεν έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο άτομο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση τι θαυμάζει στον άντρα της, η απάντηση της έρχεται αυθόρμητα… “το μυαλό του”, λέει και συμπληρώνει πως για εκείνον θα έφτανε στα άκρα: “Παντού, μέχρι τα άκρα (σ.σ. θα έφτανα). Νομίζω το απέδειξα εκείνη την ημέρα στα Εξάρχεια”. (δες video από την επίθεση που είχαν δεχτεί)
Σκέφτεται να φύγει όμως, πάλι για το εξωτερικό; “Όχι, γυρίσαμε. Δεν θέλαμε ούτε τότε να φύγουμε. Το κάναμε λόγω της οικονομικής κρίσης, και εμείς, ήμασταν κατά κάποιο τρόπο οικονομικοί μετανάστες. Δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Ήταν μια επιλογή εξ ανάγκης. Θέλουμε να μείνουμε οπωσδήποτε στην Ελλάδα. Άλλωστε, αφήσαμε πίσω μας πράγματα και κλείσαμε πόρτες. Δεν έχουμε την επιλογή να ξαναφύγουμε”, αποκαλύπτει!

Τέλος, η Δανάη Στράτου, μίλησε και για τις αμοιβές στον καλλιτεχνικό χώρο, αναφέροντας: “Φυσικά και πρέπει να υποστηρίζουμε τις αδύναμες ομάδες, αλλά δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο ότι ο καλλιτέχνης δεν χρειάζεται χρήματα, νερό και φαγητό για να ζήσει”. Ενώ, σε όσους θεωρούν πως εκείνη έχει μια οικονομική άνεση, απάντησε: “Είμαι επαγγελματίας 20 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει αν ισχύει ή αν δεν ισχύει αυτό. Μόνο αν κάποιος μπει στον τραπεζικό μου λογαριασμό, μπορεί να το μάθει. Αυτά είναι πράγματα αυθαίρετα και κανείς δεν πρέπει να βγάζει συμπεράσματα χωρίς να ξέρει. Το τι έχω ή τι δεν έχω και το πόσο ζορίζομαι το ξέρω εγώ και η οικογένειά μου”.

Read More

And More