Daniel Radcliffe: Διαβάζει το πρώτο κεφάλαιο του «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»!

Ο Daniel Radcliffe, ο κινηματογραφικός Χάρι Πότερ, διαβάζει -δυνατά και όντας στο σπίτι του- από το πρώτο κεφάλαιο τού «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», του πρώτου βιβλίου της κλασικής σειρά της J.K. Rowling. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι David Beckham και Dacota Fanning, μεταξύ άλλων.

Ο Radcliffe, ο οποίος υποδύθηκε τον Χάρι Πότερ και στις οκτώ ταινίες, ξεκινά τις αναγνώσεις από το πρώτο κεφάλαιο, στο οποίο αφήνουν το μωρό Πότερ στο κατώφλι του σπιτιού του θείου και της θείας του. Από τον καναπέ του, διαβάζει τις περίφημες πρώτες αράδες: «Mr. and Mrs. Dursley, of number four, Privet Drive, were proud to say that they were perfectly normal, thank you very much».

Έως τα μέσα του καλοκαιριού, θα διαβαστούν, ένα κάθε εβδομάδα, και τα 17 κεφάλαια του βιβλίου και η ακρόαση θα είναι διαθέσιμη στο Spotify και στον ιστότοπο «Harry Potter at Home».

Άλλοι που θα μας οδηγήσουν με τη φωνή τους στο σύμπαν του Χάρι Πότερ είναι ο Eddie Redmayne του «Fantastic Beasts» και οι Stephen Fry, Claudia Kim και Noma Dumezweni. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν και άλλοι που θα διαβάσουν.

Το «Harry Potter at Home» εγκαινιάστηκε από την Wizarding Home Digital και την ίδια τη Rowling ως απάντηση στην πανδημία, βοηθώντας παιδιά και γονείς την περίοδο του λουκέτου (προσφέρει κουίζ, παζλ, λέσχη θαυμαστών και πολλά άλλα).

«Γονείς, δάσκαλοι και όσοι φροντίζουν τα μικρά για να διασκεδάζουν και να έχουν ενδιαφέρον για πράγματα όσο είμαστε σε λουκέτο, μπορεί να έχουν ανάγκη από λίγη μαγεία, κατά συνέπεια είμαι ενθουσιασμένη που εγκαινιάζω το “Harry Potter at Home”» είχε πει η συγγραφέας τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More