David Bowie: Η ζωή, η μεγάλη του καριέρα και ο Ziggy που τον καθιέρωσε

Σήμερα έφυγε ένα μεγάλο κεφάλαιο της παγκόσμιας μουσικής. Έφυγε για πάντα στα 69 του χρόνια, ο David Bowie. O ταλαντούχος, ο αντισυμβατικός ο τραγουδοποιός, o ηθοποιός, ο καλλιτέχνης, ο ζωγράφος… που έμεινε στην κορυφή για δεκαετίες, Πέθανε μετά από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο, δυο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του.

Ο David Robert Jones, έτσι ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Brixton της Αγγλίας στις 8 Ιανουαρίου του 1947. Η μητέρα του Margaret Mary “Peggy” ήταν σερβιτόρα.

Όταν ο πατέρας του έφερε στο σπίτι το δίσκο “tutti frutti” του Little Richard ο μικρός David ενθουσιάστηκε, το λάτρεψε και είπε τη φοβερή ατάκα, ότι “ήταν σαν να άκουγε το Θεό”! Ο αδελφός του τον μύησε στη τζαζ μουσική και τότε ήταν που έκανε μαθήματα σαξοφώνου. Εκτός από το σαξόφωνο όμως έμαθε να παίζει πολλά ακόμα μουσικά όργανα.

Το 1962 τσακώθηκε στο σχολείο για τα μάτια ενός κοριτσιού με τον φίλο του George Underwood, ο οποίος του έδωσε μια μπουνιά στο μάτι με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείου για 4 μήνες και μετά από πολλές εγχειρήσεις να γίνει καλά αλλά και να αποκτήσει το… περίφημο διαφορετικό χρώμα στο ένα μάτι του…


1967

Μόλις στα 15 του χρόνια κάνει το πρώτο του συγκρότημα, μετά κάνει άλλο και ψάχνει τον τρόπο να μπει στη μουσική βιομηχανία. Βγάζει δυο άλμπουμ χωρίς να κάνει τεράστια επιτυχία. Το 1969
To 1969 γνωρίζει,την Αμερικανίδα Angela Barnett μουσικό, ηθοποιό και μοντέλο, που αργότερα θα γίνει γυναικα του.


Η ανδρόγυνη φιγούρα που τον έκανε διάσημο και εκτόξευσε την καριέρα του

Το 1970 κυκλοφορεί το “The man who sold the world”. Εδώ είαι που αρχίζει να προκαλεί με τις εμφανίσεις του φορώντας φορέματα και αρχίζουν όλοι να τον προσέχουν ακόμα περισσότερο… Πηγαίνει στις ΗΠΑ και επηρεασμένος από τον Iggy Pop, δημιουργεί την περσόνα Ziggy Stardust που τελικά εκτοξεύει την καριέρα του!

Το 1971 κυκλοφορεί το Hunky Dory και αφιερώνει στον γιο του που μόλις έχει γεννηθεί, το τραγούδι kooks
Ως Ziggy Stardust συνεχίζει με τα γυαλιστερά και εντυπωσιακά κοστούμια το βαρύ μακιγιάζ και τα κόκκινα μαλλιά. Κάνει συναυλίες και επιτυχία. Κάποια στιγμή ο Ziggy …πεθαίνει και αρχίζει η δεύτερη μεγάλη καριέρα του που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, με αμέτρητες επιτυχίες όπως το Cat people(putting out fire) απο την ομώνυμη ταινία το “Let’s Dance” με τα πασίγνωστα σίνγκλ, το ομώνυμο αλλά και τα Modern Love και China girl που είχαν γράψει με τον Iggy Pop,το “Tonight” το1987 κυκλοφορεί το “Never let me down”

Το 1990 γνωρίζει την Ιμάν, μοντέλο απο την Σομαλία και την παντρεύεται το 1992 στην Ελβετία

Ο Bowie έχει δείξει το ταλέντο του και σαν ηθοποιός παίζοντας το Πόντιο Πιλάτο στον “Τελευταίο Πειρασμό” στο “Καλά Χριστούγεννα κ. Λόρενς”
O Βοwie παντρεύτηκε δυο φορές και μετάνιωσε γιατί στην αρχή της καριέρας του είχε δηλώσει πως ήταν αμφιφυλόφιλος. “Η δήλωσή μου αυτή ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου” είχε πει αργότερα…το 1982 λέγοντας πως πάντα ήταν ετεροφυλόφιλος και πως το “bisexual” ήταν πιο πολύ μόδα της εποχής…

To τελευταίο του clip που κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες, την ημέρα των γενεθλίων του…

Read More

And More