Δέκα χρόνια φυλακή για τον δικηγόρο που πυροβόλησε αστυνομικό!

Στο εδώλιο και όχι στα έδρανα των δικηγόρων κάθισε γνωστός δικηγόρος και αυτή τη φορά δεν υπερασπιζόταν κάποιο κακοποιό, αφού ο ίδιος ήταν στη θέση του κατηγορουμένου και μάλιστα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού.

Το περιστατικό για το οποίο ήταν κατηγορούμενος ο γνωστός δικηγόρος συνέβη το Δεκέμβρη του 2005 στον Υμηττό. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο σπίτι για υπόθεση ναρκωτικών έπεσαν … πάνω στο δικηγόρο και του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δικηγόρος προσπάθησε να διαφύγει πυροβολώντας μάλιστα εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τον έναν.
Ο 44χρονος τότε δικηγόρος συνελήφθη λίγο αργότερα και ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικοί και πυροβόλησε νομίζοντας ότι τον καταδιώκουν ληστές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εspresso”, οι αστυνομικοί περιέγραψαν μια τελείως διαφορετική εικόνα της καταδίωξης λέγοντας μάλιστα ότι ο γνωστός δικηγόρος όταν του ζήτησαν να σταματήσει άρχισε να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγει.
Παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι του 50χρονου σήμερα νομικού υποστήριξαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και ότι πάνω στη σύγχυσή του δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για αστυνομικούς το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή των 10 ετών και έτσι ο δικηγόρος οδηγήθηκε στο κελί.

Read More

And More