Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο: Ποιοι έδωσαν το παρών

Το βράδυ της Κυριακής 24/7, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο καλεσμένους για τη δεξίωση της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Από την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έλειψαν τα μηνύματα για την Τουρκία, την κοινωνία και τη δικαιοσύνη, καθώς και την απουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της δεξίωσης μίλησε τόσο με τον Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, τον νεαρό πρόσφυγα από το Ιράν που από τη Μόρια κατάφερε να σαρώσει στις πανελλήνιες, τον Σαϊντού Καμαρά, τον αριστούχο μαθητή από τη Γουινέα η παραλίγο απέλαση του οποίου είχε προκαλέσει αντιδράσεις αλλά αποφεύχθηκε, αλλά τους γονείς του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου οπαδού του Άρη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Γονείς Άλκη Καμπανού

Οι προσκεκλημένοι

Ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε χαμόγελα και χειραψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Τα πηγαδάκια σχηματίστηκαν γρήγορα και η συζήτηση άρχισε να κινείται γύρω από τις εκλογές και τον ανασχηματισμό. Αλλά και τα δυο τα ξέκοψε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με… πληροφορίες. 

Η Σία Κοσιώνη επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα και μαγνήτισε τα βλέμματα, όπως και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου ήταν επίσης από τις παρουσίες που ξεχώρισαν από την δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί βρέθηκε και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη δεξίωση παρακάτω:

Κατερίνα Μονογυιού

Βικτόρια Χίσλοπ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Αιμιλία Υψηλάντη

Διονύσης Σαββόπουλος

Νίκη Κεραμέως

Εύα Νάθενα – Κώστας Λαμπρόπουλος

 

Δόμνα Μιχαηλίδου

Θάνος Πλεύρης-Όλγα Κεφαλογιάννη

Σοφία Ζαχαράκη – Κυριάκος Πιερρακάκης

Νόνη Δούνια

Στη δεξίωση είχαν κληθεί άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων και δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, άτομα με Αναπηρία, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, άτομα από τον χώρο της Υγείας, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητές, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της Οικονομίας, κάτοικοι ακριτικών περιοχών, αριστεύσαντες μαθητές, φοιτητές Ρομά, στελέχη Αεροπυρόσβεσης, άστεγοι, πρόσφυγες, καθώς και η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών με τον προπονητή τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους, επίσης, η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, γενετιστής, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, ο Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron, ο Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός- επιστήμονας του διαστήματος, ο Σελίμ Παρασκευάς, νεαρός Ρομά που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Λίλιαν Στεφανάκη, δήμαρχος Γαύδου, ο Παναγιώτης Πατέλης, φαρμακοποιός στην ακριτική Χάλκη, η οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του περασμένου έτους.

Με πληροφορίες από newsit.gr

 

Read More

And More