Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας: Ανάμεσα στους καλεσμένους η Μαριάννα και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης

Το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και τη βασίλισσα Μάξιμα, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη επίσημη επίσκεψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Ελλάδα βρίσκονται ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ παρέθεσε δείπνο στο βασιλικό ζεύγος στο Προεδρικό Μέγαρο, επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση των σχέσεων με την Ολλανδία σε όλα τα δυνατά πεδία» και υπογράμμισε ότι οι χώρες μας συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας, είμαστε εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Τη χαρά τους για την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα εξέφρασαν και οι κ.κ. Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που παρέστησαν στην δεξίωση.

Μάλιστα, η κα Βαρδινογιάννη μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη του βασιλιά και της βασίλισσας στην χώρα μας, λέγοντας: «Η παρουσία μας, μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή, στη δεξίωση που παρέθεσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν του Βασιλικού Ζεύγους της Ολλανδίας είχε για εμάς ξεχωριστή σημασία.  Η Α.Μ. ο Βασιλιάς Willem- Alexander και η A.M. Βασίλισσα  Máxima είναι δύο σπουδαίες προσωπικότητες με ιδιαίτερη αγάπη για την χώρα μας. 

Η επίσημη επίσκεψη τους στην Ελλάδα έχει ξεχωριστή σημασία και ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία».

 

Read More

And More