Δέσποινα Στυλιανοπούλου για τις καταγγελίες στο θέατρο: “Να επανέλθει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος”

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μίλησε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στην εκπομπή Καλύτερα Δεν Γίνεται. Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάματος, δηλώντας απερίφραστα ότι πρέπει να έρθει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των ηθοποιών.

«Δυστυχώς αυτό μας κάνει να συγκινούμαστε, να κλαίμε. Αυτά τα παιδιά έφτασαν σε αυτά τα όρια και δεν μπορούν να μιλήσουν. Θέλω να παρακαλέσω μέσω της εκπομπής για να σωθεί το θέατρο και να μη ντρεπόμαστε για όλους αυτούς, να δώσεις Ναταλία ένα δείγμα στην κ. Μενδώνη, την Υπουργό Πολιτισμού, για να επανέλθει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. Ευθύνονται άσχετοι άνθρωποι που μπαίνουν στον χώρο για όλα αυτά. Να γίνουν τα νέα παιδιά ηθοποιοί, δεν τους το απαγορεύει κανείς αλλά πρέπει να γίνει η επαναφορά της ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Όταν τελείωσα την Δραματική σχολή πήγα στα Τρίκαλα και δεν είχα ακόμα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολλοί επέστρεψαν τα εισιτήριά τους… Στην εποχή μας μπορεί να σου έκαναν πρόταση κι αν έλεγες ότι ήρθα να εργαστώ, δεν σε παρενοχλούσε. Δεν είχαμε αυτό το ξέφραγο αμπέλι. Κλαίω για αυτά τα ανήμπορα παιδιά που δεν μπορούν να πούνε όχι».

Read More

And More