Δέσποινα Βανδή: Τα 20 χρόνια γάμου με τον Ντέμη Νικολαΐδη, τα δύο παιδιά και η σχέση της με τον χρόνο!

Η Δέσποινα Βανδή αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της χώρας. Αυτή τη σεζόν, ανέλαβε χρέη παρουσιάστριας και έτσι μέσα από την εκπομπή της “My Greece” στο Open Beyond μας ξεναγεί μέσα από τα δικά της μάτια σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Η όμορφη τραγουδίστρια μπορεί να ασχολείται καθημερινά με πολλά και διαφορετικά πράγματα, όμως πάντα βρίσκει χρόνο για την οικογένειά της, την Μελίνα, τον Γιώργο και τον Ντέμη.

Φέτος, η Δέσποινα Βανδή συμπληρώνει 20 χρόνια κοινής πορείας με τον Ντέμη Νικολαΐδη και 25 χρόνια καριέρας. Η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “DownTown” και μίλησε για τον γάμο της μέσα στο πέρασμα των χρόνων, τα παιδιά της αλλά και τη σχέση της με τον χρόνο και την εικόνα της.

Έχεις μια επιτυχημένη καριέρα χρόνων, είσαι με τον ίδιο άνθρωπο 20 χρόνια, έχεις δύο παιδιά, μια ζωή που σε πολλούς φαίνεται ιδανική. Πόσο κοντά είναι αυτό στην πραγματική σου ζωή;

Δεν ξέρω τι είναι ιδανικό για τον καθένα και καλό είναι οι άνθρωποι να μη στέκονται στην εικόνα. Άλλο το φαίνεσθαι, άλλο το είναι. Στη δική μου περίπτωση, μπορώ να πω ναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει μια πολύ ωραία οικογένεια και έχω μια δουλειά που δεν βλέπω ως δουλειά.  Ασφαλώς και υπάρχουν μέρες δύσκολες.Μην ξεχνάς άλλωστε ότι όλα τα παραμύθια σταματάνε στον γάμο. “Ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”. Δεν έχω δει κανέναν να γράφει παραμύθι με δεύτερο μέρος για το πώς έζησαν αυτοί μετά το γάμο. Η αλήθεια της ζωής εκεί γράφεται.

Οι δικοί σου τι στάση είχαν όταν αποφάσισες να γίνεις καλλιτέχνης;

Αφοριστική. Παλιά υπήρχε η νοοτροπία ότι σπουδαίος είναι ένας άνθρωπος που βγάζει ένα πανεπιστήμιο και μπορεί να γίνει γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι θα ασχοληθώ με το τραγούδι, ειδικά της μητέρας μου, της χτύπησε πολύ άσχημα. Δεν ήθελε να το ακούει καν.

Πώς διαχειρίζονται τα παιδιά σου, τώρα που μεγαλώνουν, το γεγονός ότι οι γονείς τους είναι διάσημοι;

Μικρότερα αναρωτιούνταν γιατί οι άνθρωποι ζητάνε φωτογραφίες μαζί μας ή αυτόγραφα. Και τους εξηγούσα ότι λόγω της δουλειάς που κάνουμε έχουμε μια δημοφιλία. Όταν εσύ ο ίδιος δεν κουβαλάς στην κανονική σου ζωή την, εντός εισαγωγικών, “σταρίστικη” στάση, κρατάς γειωμένο και το παιδί σου. Αυτό που με νοιάζει είναι να είμαι ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή των παιδιών μου. Δεν με ενδιαφέρει το “Βανδή” να συνοδεύει τη ζωή τους.

Εσύ δεν ξέφυγες ποτέ; Ούτε στην εποχή της τεράστιας επιτυχίας;

Την ώρα που το ζεις δεν ξέρεις αν αυτό είναι το απόλυτο ή υπάρχει και πιο πέρα. Δηλαδή με το Γεια ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο. Το όνομά μου μπήκε στο Billboard στο No1 και από κάτω είχα ονόματα όπως η Madonna και η Beyonce. Ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου αλλά δεν ξέρεις ποιο είναι το απόλυτο. Απλώς χαμογελάς και λες: “Ωραία, και μετά τι γίνεται;”.

Μήπως αυτή η στάση δεν σε βοήθησε να πας και παραπέρα, να συνεχίσεις αυτή την επιτυχία στο εξωτερικό;

Όχι, γιατί ήξερα ότι ήμουν ήδη αρκετά μεγάλη για να έχω αυταπάτες ότι θα κάνω και άλλα πράγματα στο εξωτερικό. Είναι άλλο να κάνεις μια διεθνή επιτυχία και άλλο η διεθνής καριέρα. Εδώ μιλούσαν για διεθνή καριέρα και εγώ ντρεπόμουν. Γνωρίζοντας τον Γιώργο Λεβέντη, ήξερα ότι οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες επενδύουν συνήθως σε πιτσιρίκια. Εγώ ήμουν ήδη 35. Και από την άλλη, εγώ η ίδια δεν είχα κανέναν καημό να σου πω την αλήθεια, γιατί είχα γυρίσει σελίδα στη ζωή μου. Μόλις είχα γίνει μάνα. Δεν γυάλιζε το μάτι μου. Αν μου είχε συμβεί στα 25 θα ήταν αλλιώς.

Τσεκάρεις τους λογαριασμούς των παιδιών σου στο Instagram; 

Φυσικά! Τους ακολουθώ. Άμα δω καμιά φωτογραφία που μου φαίνεται περίεργη, θα το πω. Ο γιος μου ασχολείται μόνο με την Liverpool και τις ομάδες. Στην κόρη μου, αν δω κάτι το οποίο δεν ταιριάζει στη δική μου αισθητική ή την προσβάλλει, θα της το πω.

Αντίστοιχα, η Μελίνα σου κάνει παρατηρήσεις;

Ναι, αν με δει να φοράω κάτι πιο sexy, δεν της πολυαρέσει. Μου τραβάει τα ρούχα. Της λέω, “Παιδί μου, το ότι έγινα μάνα σου δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε η sexy πλευρά του εαυτού μου”.

Κλείνοντας, θα σε ρωτήσω κάτι κλισέ. Η σχέση σου με τον χρόνο και την εικόνα σου συνεχίζει να είναι έτσι, υπέροχη;

Δεν άλλαξε κάτι από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί ή θα μου χαλάσει τη μέρα. Εννοείται ότι δεν μπορώ -και είναι και παρά φύση πια- να φαίνομαι όπως όταν ήμουν 20. Αυτή τη στιγμή δεν κάνω διατροφές. Με νοιάζει οι τροφές που τρώω να αποτελούν το σωστό καύσιμο για τον οργανισμό μου. Και ο αριθμός στην ηλικία που αλλάζει δεν με ενοχλεί. Θέλω να αλλάζει και να περάσω χρόνια και να το βλέπω να αλλάζει.

Read More

And More