ΔΕΘ χωρίς καπνό, γίνεται; Και όμως γίνεται!

Με ηχηρά και ισχυρά μηνύματα όπως «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή κατάσταση. Υπάρχουν 1,1 δισ. καπνιστές σε όλο τον πλανήτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.» και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθητοποίηση, η 83η ΔΕΘ σβήνει και το τελευταίο της τσιγάρο και ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον, μέσα από τη Smoke Free πρωτοβουλία.

Τολμηρή απόφαση αφού, όχι μόνο θέτει σε πλήρη εφαρμογή τη νομοθεσία περί μη καπνίσματος στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, αλλά λέει ΟΧΙ στον καπνό του τσιγάρου και στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που δείχνει αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και θάρρος. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επισκέπτες θα παροτρύνονται να μην καπνίζουν στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.

Απαλλαγμένοι λοιπόν από τον ενοχλητικό και βλαβερό καπνό του τσιγάρου, οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ θα έχουν όπως πάντα τη δυνατότητα να γνωρίσουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, να ενημερωθούν για δράσεις, δομές και αναπτυξιακά προγράμματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να παρακολουθήσουν καθημερινά συναυλίες που καλύπτουν όλο το φάσμα μουσικών ακουσμάτων και ρυθμών σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Στόχος της φετινής ΔΕΘ, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι να αποτελέσει την αρχή για ένα κίνημα μέσα στην κοινωνία, το έναυσμα για μια «επανάσταση» για ένα μέλλον χωρίς καπνό, κάτι που πλέον οι πολίτες, καπνιστές και μη καπνιστές, αναζητούν επιτακτικά, μέσα από εναλλακτικές επιλογές δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Η Παπαστράτος, πιστή στο όραμά της για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, αγκαλιάζει αυτή τη γενναία απόφαση της διοργάνωσης και συντάσσεται ανοιχτά υπέρ της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, που ακούει στο όνομα «SMOKE FREE ΔΕΘ».

Ελπίζουμε αυτό να είναι μόνο η αρχή…

Read More

And More