“Δια Ταύτα” απόψε και… “75 και άνω”!

Η αίθουσα των δικαστηρίων δίνει τελευταία άφθονη τροφή στην καυτή πολιτική ειδησεογραφία. Κάπου εκεί βρήκε έμπνευση κι ο Λάκης Λαζόπουλος για την πολυαναμενόνη επιστροφή του στην τηλεόραση. Μόνο που στην αίθουσα του δικού του δικαστηρίου, και με το χέρι στο Ευαγγέλιο, θα σκάσει άφθονο το γέλιο.

Εξωσυζυγικά περπατήματα και εξωπραγματικά μπερδέματα. Κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια) και μεγαλοκυρίες που αποδείχτηκαν πολύ «μικρές». Ανίεροι ιερείς και ευυπόληπτοι πολίτες που είναι (και) μανιακοί δολοφόνοι. Εκπρόσωποι του νόμου, μα και του υπονόμου.

Ερωτοχτυπημένοι αντιεξουσιαστές και ορκισμένοι εθνικιστές. Γνώριμες φιγούρες από τους θρυλικούς «Μήτσους», αλλά και ολοκαίνουριες, απερίγραπτες περσόνες στέκονται ενώπιον της τηλεοπτικής έδρας και καταθέτουν, χωρίς φόβο αλλά με ασυγκράτητο πάθος, όσα γνωρίζουν για το «Δια ταύτα».

Αποψινό επεισόδιο – «75 και άνω»…

Η 78χρονη Όλγα κατηγορείται για κλοπή ιατρικού γραφείου. Η μηνύτρια, όμως, υποστηρίζει ότι πίσω από τη φαινομενικά αθώα γριούλα, κρύβεται ένας σήριαλ κίλλερ οκτώ συνολικά γιατρών. Η γηραιά κυρία αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά της. Επικαλείται μάλιστα, περιέργως και διαρκώς, το όνομα «Κούλα». Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καταθέτει ως μάρτυρας και ο γείτονας του δολοφονηθέντος ιατρού, Λευτέρης, μανιώδης καπνιστής ινδικής κάνναβης (κατά το κοινώς λεγόμενον, χασικλής). Υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν την κατηγορουμένη με τους φόνους; Που θα γύρει η πλάστιγξ της δικαιοσύνης; Και το σπουδαιότερο: Ποιά είναι η «Κούλα»;

Σενάριο: Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σταματόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Λάκης Λαζόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου, Μαρία Κωσταντάκη, Γιάννης Δρακόπουλος, Τιτίκα Σαριγκούλη, Μάγδα Λέκκα, Νίνα Γιαννίδη, Βιβή Πετραλίδου, Γιώργος Παπανδρέου

Read More

And More