“Δια Ταύτα” με τον… Μπάμπη!

Η αίθουσα των δικαστηρίων δίνει τελευταία άφθονη τροφή στην καυτή πολιτική ειδησεογραφία. Κάπου εκεί βρήκε έμπνευση κι ο Λάκης Λαζόπουλος για την πολυαναμενόνη επιστροφή του στην τηλεόραση. Μόνο που στην αίθουσα του δικού του δικαστηρίου, και με το χέρι στο Ευαγγέλιο, θα σκάσει άφθονο το γέλιο.

Εξωσυζυγικά περπατήματα και εξωπραγματικά μπερδέματα. Κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια) και μεγαλοκυρίες που αποδείχτηκαν πολύ «μικρές». Ανίεροι ιερείς και ευυπόληπτοι πολίτες που είναι (και) μανιακοί δολοφόνοι. Εκπρόσωποι του νόμου, μα και του υπονόμου.

Ερωτοχτυπημένοι αντιεξουσιαστές και ορκισμένοι εθνικιστές. Γνώριμες φιγούρες από τους θρυλικούς «Μήτσους», αλλά και ολοκαίνουριες, απερίγραπτες περσόνες στέκονται ενώπιον της τηλεοπτικής έδρας και καταθέτουν, χωρίς φόβο αλλά με ασυγκράτητο πάθος, όσα γνωρίζουν για το «Δια ταύτα».



«Ο Μπάμπης»…

Οι δύο κομμωτές, ο Μικές και ο Ντίμης, πιάνονται συνεχώς μαλλί με μαλλί και όχι για να χτενιστούν. Όταν τα… ποστίς εκτροχιάζονται, επεμβαίνει η αστυνομία. Στον ανακριτή Φευγουλέα, ο Μικές παραπονιέται για την παθολογική ζήλεια του συμβίου του, ενώ στο κελί ο Ντίμης προσπαθεί να το παίξει «άντρας», για να σώσει τη ζωή του από τον ομοφοβικό, μαχαιροβγάλτη συγκρατούμενό του.

Η αίθουσα του δικαστηρίου μετατρέπεται σε «κλουβί με τις τρελές», από τους κομμωτές που έχουν έρθει για συμπαράσταση. Στην κρίση των δικαστών, θα τεθεί κι ένας Μπάμπης, μια Λιλίκα και ένας γιός. Ως είθισται, διέξοδο στην κρίση θα δώσει ο Σαμαράς. Ο Τρύφωνας.

Σενάριο: Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σταματόπουλος

Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Καπετανάκος, Εύη Καραδήμα, Δημοσθένης Φίλιππας και ο μικρός Μάρκος Δελλατόλας.
Στο ρόλο του Μπάμπη: Ορέστης Τζιόβας
Στο ρόλο του μάρτυρα: Τρύφωνας Σαμαράς

Read More

And More