Υποχωρεί το ΙΚΑ στο θέμα των διαβητικών!

Οριστική λύση στο θέμα των διαβητικών αποφάσισε να δώσει τελικά το ΙΚΑ, υποχωρώντας από την αρχική του απόφαση και καλύπτοντας τελικά τα έξοδα για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών.

Έτσι, το ΙΚΑ θα καλύπτει από δω και στο εξής τη δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών, καθώς η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισε να δώσει οριστική λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε από την απαντητική επιστολή της Δ/νσης Παροχών του Ιδρύματος για τα θεραπευτικά υποδήματα στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.
Υπενθυμίζεται πως υπήρξε αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη σχετικά με την κάλυψη κόστους προμήθειας των θεραπευτικών υποδημάτων τους, στην οποία το ΙΚΑ είχε απαντήσει ότι ο ακρωτηριασμός τους κοστίζει λιγότερο! Για την ακρίβεια, η απάντηση του ΙΚΑ έλεγε:
“Με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ίδρυμα”.
Η συγκεκριμένη απάντηση προκάλεσε την αντίδραση και την οργή των διαβητικών και το ΙΚΑ αποφάσισε πως θα συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή αποτελούμενη από γιατρούς του ΙΚΑ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης των θεραπευτικών υποδημάτων, ενώ θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. το σύνολο των παροχών για τους διαβητικούς.

Read More

And More