Διάσημες παρουσίες στην τιμητική βράβευση για την “Ημέρα της Μητέρας” από το Σύλλογο Ελπίδα! [pics]

Διάσημες παρουσίες στην τιμητική βράβευση για την “Ημέρα της Μητέρας” από το Σύλλογο Ελπίδα! [pics] | tlife.gr

Λίγο πριν την “Ημέρα της Μητέρας”, ο Σύλλογος Ελπίδα και η Πρόεδρός του Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δίνουν δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία στις μητέρες που αγωνίζονται δίπλα στα παιδιά και τις βραβεύει σε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Με ιδιαίτερη συγκίνηση η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου τίμησαν επτά μητέρες, με επτά εντελώς διαφορετικές προσωπικές ιστορίες, οι οποίες αποτελούν παραδείγματα ηρωισμού και κουράγιου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Πέμπτη 10 Μαΐου. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν πολλές επώνυμες κυρίες της αθηναΐκής ελίτ. Ανάμεσά τους ήταν η Κάτια Ζυγούλη, η Πόπη Τσαπανίδου, που ήταν και συντονίστρια της εκδήλωσης, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και πολλές ακόμη.

Μία μητέρα που έχασε το δικό της παιδί, αλλά συνεχίζει να βοηθά τα παιδιά που τη χρειάζονται, μία μητέρα που ταξίδεψε από την Αλβανία για να σώσει το παιδί της, το οποίο κατάφερε να βγει νικητής στην μάχη με τον παιδικό καρκίνο, μία μητέρα που αγωνίζεται δίπλα στο παιδί της εδώ και 13 χρόνια χωρίς να το βάλει ποτέ κάτω αλλά και μία γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο στην εφηβεία της και είναι τώρα υγιής και μητέρα δύο παιδιών, τιμήθηκαν για τη δύναμη και τον μεγάλο αγώνα που έχουν δώσει απέναντι στον καρκίνο.

Για την ανιδιοτελή προσφορά τους και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» επέλεξε επιπλέον να τιμήσει μία μητέρα που αν και είχε τρία δικά της παιδιά δεν δίστασε, όταν βρέθηκε συμβατή με κάποιο παιδί που χρειαζόταν μεταμόσχευση, να το βοηθήσει και προσέφερε μόσχευμα μυελού των οστών και μία μητέρα που έφερε στον κόσμο το δικό της παιδί, χωρίς τον άνδρα της στο πλευρό της, καθώς εκείνος, την ίδια ακριβώς στιγμή, έπρεπε να δώσει μόσχευμα μυελού των οστών, αφού βρέθηκε συμβατός με ένα παιδί που έπρεπε να μεταμοσχευτεί. Τιμητική διάκριση απένειμε ο Σύλλογος και στην Πρόεδρο της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών κυρία Μαρία Γιαννίρη, για την πρωτοβουλία της να στηρίξει οικονομικά, μέσα από το δίκτυο της Παναθηναϊκής, τη συλλογή και τυποποίηση δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», μέσα από το Πρόγραμμα του Συλλόγου «Υιοθέτησε το δείγμα ενός εθελοντή δότη μυελού των οστών».

Οι βραβευθείσες μητέρες μοιράστηκαν τις συγκλονιστικές τους ιστορίες με τις παραβρισκόμενες, δίνοντας δύναμη και αποδεικνύοντας, μέσα από τα προσωπικά τους παραδείγματα, ότι πότε δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας.

Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι μητέρες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οποίες η κυρία Βαρδινογιάννη δώρισε ένα μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς για να τους θυμίζει, όπως τους είπε, «ότι η καρδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι πάντα κοντά τους στις δύσκολες στιγμές».

Δες φωτογραφίες:

Μαρέβα Μητσοτάκη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κική Δημουλά

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Σίσσυ Παυλοπούλου

Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κάτια Ζυγούλη, Πόπη Τσαπανίδου

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Σίσσυ Παυλοπούλου με τις βραβευθείσες μητέρες

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τις μητέρες του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πόπη Τσαπανίδου

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Τιτίκα Αμανατίδη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νατάσα Λεβέντη

Μαρέβα Μητσοτάκη, Πόπη Τσαπανίδου, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Ζέττα Αντσακλή

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Σίσσυ Παυλοπούλου με την Πρόεδρο και τα μέλη της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών

Οι κυρίες Τζωρτζίνα Έλληνα, Καίτη Μεταξωτού, Ντόρα Δημοπούλου μαζί με την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και μία από τις βραβευθείσες μητέρες

READ more