Διασχίζοντας το Αιγαίο με οδηγό τα αστέρια!

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θαλάσσιο μαραθώνιο, όπου στόχος των δύο αθλητών είναι να ολοκληρώσουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Χανιά στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Χωρίς την υποστήριξη προηγμένων συστημάτων πολήγησης, οι Τριγκώνης και Πασχαλίδης θα αρκεστούν στη συνδρομή μόνο μιας πυξίδας, της θέσης των αστεριών, των φάρων και ενός χάρτη. Οι δύο αθλητές, θα επιχειρήσουν κάτι μοναδικό για τα δεδομένα του αθλήματος, αφού κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. «Για εμάς δεν υπάρχει επιστροφή…μετά τις πρώτες προπονήσεις νιώσαμε στο πετσί μας ότι αυτό που πάμε να κάνουμε είναι ένας μίνι άθλος… Απίστευτα τα συναισθήματα…Ή είμαστε τρελοί η μάλλον βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς..» , εξηγεί ο Κωσταντίνος.

Η ιδέα ήρθε το καλοκαίρι του 2009, όταν οι δύο αθλητές συμμετείχαν στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο για άτομα με ειδικές ανάγκες στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, σειρά είχε ο προσεκτικός σχεδιασμός και προγραμματισμός που σε συνδυασμό με την αγάπη των αθλητών για το υγρό στοιχείο και την όρεξη για περιπέτεια έδωσε το έναυσμα για το συναρπαστικό αυτό ταξίδι, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει από 1,5 ως 3 μέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Το Αιγαίο Πέλαγος άλλωστε θεωρείται μια από τις δυσκολότερες θάλασσες, ενώ το μελτέμι που συνήθως πνέει εκείνη την περίοδο, καθιστά το ταξίδι πραγματική πρόκληση. Στις σημαντικές δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν, κυριαρχεί η πλεύση κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, ο Κώστας και ο Ντάνυ βασίστηκαν στη σκληρή προετοιμασία, τη γνώση, την αντοχή, την αυτοσυγκέντρωση, την τόλμη και βέβαια το καθαρό μυαλό. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν!

Read More

And More