Διεθνής διάκριση για τον Έλληνα ζωγράφο Βασίλη Δημητρίου σε φεστιβάλ στο Hollywood!

Διεθνής διάκριση για τον Έλληνα ζωγράφο Βασίλη Δημητρίου σε φεστιβάλ στο Hollywood! | tlife.gr

Ο Βασίλης Δημητρίου είναι ο “τελευταίος των αφισών”! Είναι ο μοναδικός ζωγράφος στις μέρες μας που φιλοτεχνεί αφίσες για κινηματογράφο και συγκεκριμένα για το Αθήναιον στους Αμπελόκηπους.

Ο 78χρονος εικαστικός μετρά 60 χρόνια καριέρας και μέσα σε αυτά έχει πάρει πολλές διακρίσεις αλλά, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η μεγαλύτερη επιβράβευση της δουλειάς του είναι το κοινό.

Με την δουλειά του έχουν ασχοληθεί και δεκάδες μέσα του εξωτερικού με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους New York Times που φιλοξένησαν ένα αφιέρωμα. Πρόσφατα, τον κάλεσαν σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Hollywood για να τιμήσουν τον ίδιο και το έργο του.

Ο κ. Βασίλης Δημητρίου έφτιαξε αποκλειστικά για το φεστιβάλ την γιγαντοαφίσα που βλέπεις στις φωτογραφίες την οποία συνόδευσε ένας εκ των ιδιοκτητών του Αθήναιον. Ο ζωγράφος δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να πραγματοποιήσει ένα τόσο μακρινό ταξίδι.

Ο Ben Mankiewicz παρουσιάζει την γιγαντοαφίσα του κ.Βασίλη Δημητρίου:

HOLLYWOOD: TCM Classic Film FestivalΟ Ben Mankiewicz παρουσιάζει την Γιγαντοαφίσα του κ.Βασίλη Δημητρίου του ΑΘΗΝΑΙΟΝ !

Posted by Athinaion Cinemas (Cinepolis – Αθήναιον) on Saturday, 4 April 2015

To TLIFE βρέθηκε στο ατελιέ του Έλληνα ζωγράφου στην Αγία Παρασκευή και μας μίλησε για όλα! Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το μικρόβια της ζωγραφικής, την αγάπη για τον κινηματογράφο και την οικογένειά του. Stay tuned για την αποκλειστική συνέντευξη!

READ more