Δικαιοσύνη ζητά ο Βαγγέλης που έμεινε 5 χρόνια στη φυλακή για τον καβγά που προκάλεσε το θάνατο ενός παρκαδόρου

Μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή ο Βαγγέλης, ο οποίος σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση το καλοκαίρι του 2014 προκάλεσε το θάνατο ενός 40χρονου παρκαδόρου στις Σέρρες, σήμερα είναι ελεύθερος. Μετά την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης από το Εφετείο και την επιβολή ποινής κάθειρξης 15 ετών όχι για ανθρωποκτονία, αλλά για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης, ο Βαγγέλης ξεσπά για την αδικία που όπως υποστηρίζει βίωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό που ζητά σήμερα είναι να αποκατασταθεί το όνομά του, έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καθώς θέλει να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του για το τραγικό περιστατικό.

«Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να προκαλέσω βαριά σωματική βλάβη. Είχα πάει για ένα ποτό στο συγκεκριμένο μαγαζί. Για ασήμαντη αιτία και αφορμή, για ένα πάρκινγκ δηλαδή, κατέληξε σε καβγά. Αιφνιδιάστηκα κιόλας εκείνη τη μέρα γιατί είπαμε κάποια λόγια και μετά μου είπε “είμαι στη δουλειά μου, θα τα πούμε άλλη στιγμή”. Γυρνώντας να φύγω, δέχτηκα την πρώτη γροθιά.

Στεναχωρήθηκα πολύ που ένας άνθρωπος “έφυγε” από το δικό μου χέρι, αλλά έχω τη συνείδησή μου καθαρή γιατί δεν έφταιγα σε καμία περίπτωση. Ζητώ δικαιοσύνη, όχι για μένα, αλλά για την οικογένειά μου, για τον πατέρα μου και τη μητέρα μου που με μεγάλωσαν με αρχές, που με έμαθαν να προσφέρω σε αυτή την κοινωνία, όχι να χτυπώ πισώπλατα ανθρώπους», είπε ο Βαγγέλης στην κάμερα της εκπομπής “Μαζί σου”.

Πηγή: zappIT

Read More

And More