Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Η ώρα της τελικής κρίσης – Εμφανίσεις, σοκαριστικές καταθέσεις και η στάση της οικογένειάς του

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι θα κριθεί από το δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός για έναν βιασμό και δύο απόπειρες είναι αθώος ή ένοχος.

Η πρόταση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Οι πιο έντονες στιγμές μίας πολυσυζητημένης δίκης

Στις 28 Μαρτίου 2022 είδαμε για πρώτη φορά τον γνωστό ηθοποιό να περνά την είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να καθίσει στο ειδώλιο, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Φανερά αδυνατισμένος και χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε με χειροπέδες στα χέρια παρουσία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης.

 

Το παρών στη δίκη είχαν δώσει η σύζυγός του, Ελπίζα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης. Από την πρώτη στιγμή, στο άκουσμα των κατηγοριών, μέχρι την κορύφωση της δίκης και τις τελευταίες εξελίξεις, η οικογένεια του ηθοποιού ήταν στο πλευρό του, κάνοντας ελάχιστες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι καλά στην υγεία του. Παρακαλώ πολύ σεβαστείτε ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάμε έναν αγώνα. Θα σας παρακαλούσα να μην έρχεστε εδώ γιατί ενοχλούνται οι γείτονες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι πάντα δίπλα του. Ευχαριστώ», ήταν τα πρώτα λόγια της Ελπίδας Νίνου στην κάμερα του Alpha.

 

Λένα Δροσάκη – Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: 

Οι τρεις γυναίκες, από την αρχή της δίκης, με εξαίρεση τις τελευταίες συνεδριάσεις όπου έγιναν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πλευράς Φιλιππίδη βρίσκονταν στις δικαστικές αίθουσες, ενώ μέσα από τις καταθέσεις τους και τον δημόσιο λόγο τους, ζητούσαν δικαιοσύνη για όλες τις καταγγέλλουσες.

«Πριν καταθέσω ως μάρτυρας δεν μπορούσα να μπω στην αίθουσα που εκδικαζόταν η υπόθεση. Από την ημέρα που κατέθεσα όμως, πηγαίνω κάθε μέρα. Είναι οδυνηρό, αλλά νιώθω την υποχρέωση να βρίσκομαι εκεί», εξομολογήθηκε πρόσφατα η Λένα Δροσάκη σε συνέντευξή της στο Στούντιο 4.

Η φωτογραφία με τις τρεις ηθοποιούς πιασμένες χέρι – χέρι έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σχολιάστηκε έντονα στο διαδίκτυο ως μια εικόνα – δύναμης στο γυναικείο φύλο, αφού η καθεμιά από τις ηθοποιούς «έσπασε» στην  κατάθεσή της, μιλώντας για την γνωριμία τους με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Δες παρακάτω την ανάρτηση που είχε κάνει η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Τζένη Μελιτά:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@melitajenny)

Ζέτα Μακρυπούλια: Η εμφάνιση στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που βρέθηκαν όλους αυτούς του μήνες ως μάρτυρες στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Στις 11 Οκτωβρίου 2022 η παρουσιάστρια και ηθοποιός κλήθηκε να καταθέσει, μιας και γνώριζε την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, ενώ ρωτήθηκε για τα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια της παράστασης «Στις Κουζίνες», την περίοδο συνεργασίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Κατά την έξοδό της από τις δικαστικές αίθουσες η Ζέτα Μακρυπούλια δεν θέλησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εβελίνα Παπούλια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης μου επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα»

Ένα πρόσωπο το οποίο για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν είχε εμπλακεί στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, μέχρι την στιγμή της απολογίας. Στις 5 Δεκεμβρίου 2022 η Εβελίνα Παπούλια βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο.

Η Εβελίνα Παπούλια πριν από 25χρόνια θα συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο κατηγορούμενος ηθοποιός κρυβόταν πίσω από την κουίντα του θεάτρου και τουλάχιστον δύο φορές κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, επιδεικνύοντάς της τα γεννητικά του όργανα.

Η εκπομπή T-live παρουσίασε ολόκληρη την σοκαριστική κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια:

 

Πέτρος Φιλιππίδης: Η δήλωση – φωτιά για τον Γιάννη Μπέζο

Όταν ο κατηγορούμενος ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα, προκειμένου να καταθέσει τη δική του εκδοχή για όλα όσα καταγγέλλεται, ανέφερε το όνομα του Γιάννη Μπέζο, εκπλήσσοντας το κοινό στο ακροατήριο το οποίο μετέφερε αργότερα τη φράση στους δημοσιογράφους: «Εγώ είμαι αγαπητός, δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος, με έχουν στις καρδιές τους. Γιατί οι καταγγέλλουσες ήρθαν σε μένα;» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Γιάννης Μπέζος ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει το παραμικρό: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο γι΄αυτό. Είναι μια πάγια τακτική μου. Δε θα σχολιάσω τίποτα, δε θα σας απαντήσω σε τίποτα από αυτά. Δεν ξαφνιάζομαι από τίποτα».

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη – Η ώρα της κρίσης

Στις τελευταίες εξελίξεις, ο κατηγορούμενος ηθοποιός έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση στις τρεις καταγγέλλουσες.

Read More

And More