Στο Τ-Live

Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Λυπηρό που ο κόσμος δε μπορεί να ακούσει τι ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης το πρωί της Πέμπτης 14/4 παρουσιάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη συνέχεια των καταθέσεων των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο ηθοποιός, κατηγορείται για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ΄ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014,σε βάρος τριών συναδέλφων του ηθοποιών.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε αναπαράσταση του καταγγελλόμενου βιασμού., ωστόσο, σύμφωνα με την συνήγορό του, Κική Πακιρτζίδου, το αίτημα απερρίφθη.

Η Κική Πακιρτζίδου μίλησε στην εκπομπή T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού για αναπαράσταση της καταγγελλόμενης πράξης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα έχει πάρα πολλές εκδοχές για τα παραστατικά τα οποία έχει καταγγείλει.

Ξεκίνησε με πράξεις και χειρονομίες, οι χειρονομίες γίνανε γενετήσιες πράξεις και πήραν αυτόν τον κακουργηματικό χαρακτήρα. Η αναπαράσταση ήταν για ένα τμήμα των πολλών εκδοχών που έχει δώσει για ένα τμήμα της καταγγελλόμενης πράξης. Θέλαμε να καταδείξουμε με εικόνα και στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους ότι αυτά τα οποία λέει η μηνύτρια, δεν είναι απλώς αντιφατικά αλλά είναι και πρακτικά αδύνατον να συμβούν». 

«Υπήρχε μια διάσταση της μηνύτριας με τον κατήγορο που υποστηρίζει την κατηγορία, μετά τη διακοπή είπανε ότι θέλουνε και αυτοί να γίνει, η εισαγγελέα πρότεινε να απορριφθεί, ήτανε λίγο από όλα. Η δίκη διακόπηκε για τον Μάιο, όπου συνεχίζει πάλι την κατάθεση η ίδια καταγγέλλουσα με ερωτήσεις δικές μου αφού έχει τελειώσει ο κύριος, Δημητρακόπουλος», πρόσθεσε η δικηγόρος.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό που ο κόσμος δεν μπορεί να ακούσει το τι ισχυρίζεται αυτή η γυναίκα. Μετά από τόσο χρόνια στο Μικτό Ορκωτό θέλω να σας πω ότι υποχωρεί πλέον η λογική, δεν είναι ότι λείπει ένα και, αλλάζουν πραγματικά περιστατικά και το πιο σημαντικό παίρνει διαζύγιο η κοινή λογική», κατέληξε η δικηγόρος, Κική Πακιρτζίδου.

Read More

And More