Δημ. Ουγγαρέζος : “Δεν πρόκειται να απολογηθώ για την φιλία μου με τον Λιάγκα”!

Του αρέσει να χαμογελά, είναι αυθόρμητος, ετοιμόλογος, έχει χιούμορ και κουβαλά την τρέλα της ηλικίας του. Ισως αυτά να ήταν και τα κυριότερα χαρακτηριστικά που έκαναν τους ανθρώπους του Mega να πιστέψουν στο ταλέντο του Δημήτρη Ουγγαρέζου.Μπήκε δυναμικά στα σπίτια όλων μας περίπου πριν από τέσσερα χρόνια με τον «Πεντάμορφο κόσμο» και απ’ ό,τι δείχνει η πορεία του ήρθε αποφασισμένος για να μείνει!

– Αυτήν τη χρονιά, το «Πρωινό mou» έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης. Πολλοί, όμως, υποστηρίζουν πως σαρώσατε, γιατί κατ’ ουσίαν δεν είχατε αντίπαλο.
– Δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά… Ο Γιώργος Παπαδάκης από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 11 ήταν… αμελητέος αντίπαλος; Και μάλιστα σε μία σεζόν που ο κόσμος καίγεται για την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Τα τούρκικα, στη συνέχεια δεν ήταν αντίπαλος;

– Κάποιοι λένε πως τα τούρκικα δεν ήταν… σοβαρός αντίπαλος.
– Σωστά γιατί καταφέρναμε και προηγούμασταν. Αν μέναμε πίσω και τα τούρκικα σίριαλ κυριαρχούσαν στους πίνακες τηλεθέασης, τότε θα γινόταν ο χαμός για την πορεία μας και για την ήττα μας. Επίσης, στη συνέχεια είχαμε απέναντί μας και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία εμφάνισε μια σημαντική δυναμική και κατάφερε να τα πάει πολύ καλά. Αρα, αυτό το ότι παίζαμε άνευ αντιπάλου και γι’ αυτό σαρώσαμε, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

– Πιστεύεις πως τα κατάφερες φέτος να βελτιωθείς τηλεοπτικά ακόμα περισσότερο;
– Πρώτον, πιστεύω πως φέτος δεν έκανα το λάθος των προηγούμενων ετών, να είμαι τόσο πληθωρικός απέναντι στον τηλεθεατή, θέλω να πιστεύω πως βρήκα μια ισορροπία, και δεύτερον, ένιωσα πως ήμουν πολύ πιο απελευθερωμένος στον τρόπο της έκφρασής μου και στον σχολιασμό μου, πάντα μέσα στο πλαίσιο της ευγένειας.

– Είναι οξύμωρο να μιλάμε για ευγένεια στο «Πρωινό mou» την ώρα που κάνετε τον σχολιασμό της επικαιρότητας και των gossip…
– Δεν συμφωνώ… Δεν πιστεύω πως στο «Πρωινό mou» είμαστε αγενείς. Πάντα φροντίζουμε να κινούμαστε στο πλαίσιο της ευγένειας. Απλώς, λέμε όλοι τη γνώμη μας χωρίς να θέλουμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά της showbiz για να έχουμε το βράδυ? πρώτο τραπέζι πίστα! Τώρα, από εκεί και πέρα, κάποιες φορές μπορεί να ξεφύγαμε, αλλά νομίζω ότι τόσο ο Γιώργος όσο και η Φαίη, ξέρουν πολύ καλά πώς να επαναφέρουν την τάξη (γέλια).

– Κατά τη διάρκεια της κουβέντας σας, έχετε απίστευτες εντάσεις στον αέρα. Στ’ αλήθεια «σκοτώνεστε»;
– Και το ρωτάς; Οι κόντρες και οι διαφωνίες που έχουμε στον αέρα είναι πέρα για πέρα αληθινές και νομίζω πως φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Απλώς έπειτα από τρία χρόνια συνεργασίας τα οποία μας χάρισαν την πολυτέλεια πλέον όλοι να γνωριζόμαστε πολύ καλά, μπορεί να αρπαζόμαστε την ώρα εκείνη και στο επόμενο λεπτό να πει κάποιος κάτι, να γελάσουμε και αυτό είναι όλο.

– Υπάρχουν πάνελ κατευθυνόμενα, στα οποία αν η παρουσιάστρια δεν θέλει να ειπωθεί κάτι ή διαφωνεί με τους συνεργάτες της, με ένα… σήκωμα φρυδιού παγώνει η συζήτηση ή αυτομάτως το μαύρο γίνεται άσπρο…
– Σε εμάς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ, ούτε και η Σάσα (Σταμάτη) έχουμε δεχθεί ποτέ κατευθυντήριες γραμμές από τα παιδιά. Το να λέμε κάτι και να διαφωνούμε, εντάξει, αλλά δεν θα μας δεις ποτέ το άσπρο να το κάνουμε ξαφνικά γκρι, γιατί διαπιστώσαμε πως δεν αρέσει αυτό που λέμε είτε στη Φαίη, είτε στον Γιώργο.

– Λένε πως είσαι άνθρωπος των ισορροπιών…
– Ναι, φροντίζω να υπάρχει μια ισορροπημένη κατάσταση με όλους στη δουλειά μου, γιατί έχουμε πάει εκεί για να δουλέψουμε και πρέπει ο καθένας από μας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και εντάσεις. Τώρα αν εννοούν όλοι αυτοί που τα λένε αυτά άλλα πράγματα πιο… ύποπτα και περίεργα, σου λέω με το χέρι στην καρδιά πως ποτέ δεν θα φρόντιζα να διατηρήσω τις ισορροπίες και κάνω τους συμβιβασμούς μου, εις βάρος της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.

– Επίσης έχει σχολιαστεί κάπως και η στενή φιλία σου με τον Γιώργο.
– Με τον Γιώργο έτυχε και γίναμε φίλοι, δέσαμε. Εχουμε αναπτύξει μια αληθινή σχέση. Είναι αληθινός μου φίλος. Μου έχει ανοίξει το σπίτι του και με έχει αφήσει να παίξω με το παιδί του, και αυτό με τιμά. Γι’ αυτήν τη σχέση, λοιπόν, και γι’ αυτήν τη φιλία δεν έχω να απολογηθώ τίποτα και σε κανέναν.

– Εχεις πολλές φιλίες από τον χώρο;
– Οχι, αντίθετα, έχω μόνο δύο στενές φιλίες και η μία είναι με τον Γιώργο και η άλλη με τη Μαίρη Συνατσάκη.

– Γιατί;
– Δεν γίνονται φιλίες σε αυτό τον χώρο. Πρόκειται για έναν χώρο άκρως επιφανειακό. Δεν μπορεί να μαθαίνεις ότι ο άλλος σου ανοίγει τον λάκκο κι έπειτα από δύο μέρες τον συναντάς μπροστά σου και σου λέει «γεια σου ρε μεγάλε, τι γίνεται»… Πώς να το πω, δεν εμπιστεύομαι αυτό τον χώρο για να κάνω φιλίες.

– Ο Γιώργος φέτος στο κλείσιμο της εκπομπής σε αποκάλεσε «ο αδελφός μου». Πώς αισθάνθηκες;
– Ειλικρινά; Ανατρίχιασα… Δεν το έχω ξαναπεί πουθενά, αλλά είχα έναν αδελφό τον οποίο έχασα και αν ζούσε σήμερα, θα ήταν στην ηλικία του Γιώργου, οπότε καταλαβαίνεις. Καταλαβαίνεις δε τι σημαίνει αυτό και για τη μητέρα μου…

– Εχεις δεθεί όντως με τον Γιώργο και τη Φαίη…
– Ναι, γιατί είναι άνθρωποι αληθινοί, ακομπλεξάριστοι, χωρίς απωθημένα και συναισθηματικά απίστευτα γενναιόδωροι.

– Γενναιόδωροι και μπροστά από τις κάμερες;
– Εννοείται, δεν φαίνεται; Εγώ όταν τους γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν άναβε το λαμπάκι της κάμερας ήμουν… ταλιμπάν και όμως, δεν με φοβήθηκαν. Με πήραν δίπλα τους και όλο αυτό το χρησιμοποίησαν υπέρ της εκπομπής. Το ίδιο έκαναν και με τη Σάσα. Δεν θέλησαν να την φιμώσουν, θέλησαν να κάνουν αυτό τον αυθορμητισμό της και την εκρηκτική της παρουσία όπλο για την εκπομπή.

– Η φιλοδοξία σου μέχρι πού φτάνει;
– Το να καταφέρω να έχω σταθερά δουλειά στην TV και από αυτήν να ζω εγώ και στην πορεία και η οικογένειά μου.

– Θέλεις κάποια στιγμή να γίνεις εσύ ο επικεφαλής μιας παρέας;
– Μπορεί όλοι να κάνουμε σκέψεις για τον εαυτό μας και την πορεία μας, σαφέστατα και όλοι θέλουμε ό,τι καλύτερο για μας, αλλά τον νταλγκά του να γίνω εγώ κάποια στιγμή ο επικεφαλής σε μία παρέα, δεν τον έχω. Δεν έχω αυτό τον καημό? Ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα το σίγουρο είναι ότι οι παρέες γράφουν ιστορία και εγώ θέλω πάντα να τα καταφέρω να είμαι το μέλος μίας καλής παρέας. Οι εποχές του νούμερο ένα παρουσιαστή, της «σταρούμπας» που ήθελε να έχει λόγο από τη σκηνοθεσία της εκπομπής μέχρι του τι γκαζόν θα έχει έξω το κανάλι, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

– Η Φαίη και ο Γιώργος είναι ένα από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια. Με σένα τι γίνεται;
– Ξέρω ‘γώ (γέλια);

– Ο Γιώργος φαίνεται ότι θέλει να σε αποκαταστήσει…
– Και εγώ θέλω να με αποκαταστήσω, αλλά τι να κάνω που μεγαλώνω και παραξενεύω. Παρ’ όλα αυτά, ένα από τα όνειρα της ζωής μου είναι να κάνω τη δική μου οικογένεια.

– Θες να ερωτευθείς τρελά;
– Οσο πιο τρελά γίνεται. Θέλω να ερωτευθώ, να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Είμαι εντελώς παραδοσιακός τύπος

– Μήπως έχεις επηρεαστεί και από την οικογενειακή ζώη των παιδιών;
– Σίγουρα… Οταν παίζω με τον Γιαννάκη, τον γιο της Φαίης και του Γιώργου, και με το δέσιμο που έχω πια μαζί του, αισθάνομαι πρωτόγνωρα συναισθήματα.

– Ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται για την επόμενη σεζόν, οτι εκτός από το «Πρωινό mou» θα αναλάβεις και την παρουσίαση μιας εβδομαδιαίας, νεανικής εκπομπής δρόμου;
– Δεν έχω ιδέα… Κι εγώ διαβάζω διάφορα δεξιά κι αριστερά, αλλά ακόμα κανείς δεν με έχει καλέσει για να συζητήσω και κανείς δεν μου έχει κάνει και καμία πρόταση. Οπότε είμαστε εν αναμονή.

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More