Δημιουργία κέντρου κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας

Μια σημαντική κίνηση για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, έγινε με τη δημιουργία του κέντρου των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, που εγκαινιάστηκε στο Κερατσίνι και δημιουργήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων. Μια κίνηση που αποτελεί παράδειγμα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Τον αγιασμό έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος και τα εγκαίνια η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Συγκινημένη η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη τόνισε την ανάγκη να σταθούμε όλοι κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο και επαίνεσε το έργο και την πρωτοβουλία του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. «Σε μία εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, που χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά αλλά και να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, κινήσεις σαν και αυτή γίνονται παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας και δίνουν ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον που έρχεται.»

Οι δομές του κέντρου εξυπηρετούν δεκάδες άπορες οικογένειες, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος περιλαμβάνουν εκτός των άλλων: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο εξοπλισμένο με οικιακές συσκευές Pitsos, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρεσυης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο καθώς και Κοινωνικό Λαχανόκηπο.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας ο οποίος υποσχέθηκε να ενισχύσει την προσπάθεια.

Read More

And More