Δήμητρα Κατσαφάδου στο TLIFE: H αξιέπαινη πράξη για τους πυρόπληκτους και ο έμπρακτος αγώνας να σωθούν τα ζώα

Η Δήμητρα Κατσαφάδου, είναι ένα από τα πρόσωπα που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης στον οποίο ζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Μαζεύοντας υλικά αγαθά, οργανώνοντας ομάδες δράσεις, πηγαίνοντας η ίδια σε δομές που υπάρχουν ζώα και σε περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, φτιάχνοντας ακόμα και ειδικές κρέμες για τους ανθρώπους και τα ζώα που έχουν υποστεί δερματικά προβλήματα από τις φωτιές, η Δήμητρα Κατσαφάδου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το μεγαλείο ψυχής της.

Η ίδια έχει μιλήσει αρκετές φορές για το πόσο τη γεμίζει να βοηθά ανθρώπους και ζώα που το έχουν ανάγκη και αυτή τη φορά το αποδεικνύει έμπρακτα έχοντας βάλει σε δεύτερη μοίρα την εταιρεία της. Το TLIFE επικοινώνησε μαζί της με την ίδια να αναφέρει πως σκοπός της ζωής της είναι να προσφέρει βοήθεια όπου και όποτε μπορεί. Στέλνει μάλιστα και ένα δυνατό μήνυμα πως σε τέτοιες στιγμές πρέπει όλοι να μένουμε ενωμένοι και εφιστά την προσοχή στον κόσμο προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης από επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία τους.

“Πρόκειται για μια τιτάνια μάχη. Είναι ένας τιτάνιος αγώνας που δίνεται από εθελοντές. Όλοι μαζί μπορούμε. Εγώ ότι μπορώ να διαθέσω είτε οικονομικά είτε ότι άλλο βλέπω ότι χρειάζεται, θα το κάνω. Επειδή όμως πολλές φορές έχουν προσπαθήσει να με εκμεταλλευτούν οικονομικά, προσπαθώ να κάνω τις διανομές αυτοπροσώπως για να είμαι σίγουρη πως όλα θα φτάσουν εκεί που πρέπει. Σκεφτείτε πως από τότε που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης δεν έχω προλάβει να πάω σπίτι μου.

Πέρα από τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα και έχουν χάσει τις περιουσίες τους, υπάρχουν και πολλά ζωάκια που έχουν την ανάγκη μας. Από τον υπερβολικό μου ζήλο, προχθές, επιχειρήσαμε, εγώ μαζί με δυο κλούβες, να πάμε κατά τη 1 τη νύχτα να σώσουμε ζώα και παραλίγο να καούμε ζωντανοί. Μας περικύκλωσαν οι φλόγες αλλά θέλαμε να σώσουμε ότι μπορούμε.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να παλεύω για να κατακτήσω ότι έχω κατακτήσει. Ξεκίνησα από το μηδέν, η οικογένειά μου δεν είναι πλούσια και πιστεύω πως έχω υποχρέωση να είμαι δίπλα σε αυτόν τον κόσμο που με βοήθησε να καταφέρω ότι έχω καταφέρει. Αν δεν είμαι δίπλα τους ότι έχω φτιάξει δε θα έχει νόημα. Αυτό που είδατε τώρα εσείς επειδή πήρε διαστάσεις, εμένα είναι η ζωή μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει και που πάντα με ενδιέφερε είναι να προσφέρω ότι και όπου μπορώ. Δε με ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Μπορώ να ζήσω με τα λίγα, αλλά δε μπορώ να βλέπω δίπλα μου αυτή την καταστροφή και να μένω άπραγη. Πήγαμε και συναντήσαμε τους εθελοντές πυροσβέστες, τα πυροσβεστικά σώματα… Πήγαμε παντού… Συνάντησα κορίτσια που μάχονταν με τις φλόγες, και με το που με έβλεπαν με έλεγαν “Δημητρούλα”. Πήγαμε στις περισσότερες από τις περιοχές που έχουν πληγεί, στις δομές που φιλοξενούνται ζωάκια… Θέλω να κατέβουμε και στη Μάνη γιατί εκεί είναι και το πατρικό μου. Θέλω να πάω πόρτα πόρτα και να τους εξυπηρετήσω όλους, να δώσω οτιδήποτε χρειάζονται.

Αυτή τη περίοδο έχω ξεχάσει τις πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας μου. Δε με ενδιαφέρει καθόλου πραγματικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι η παραγωγή των αναπλαστικών κρεμών και κρεμών για ενυδάτωση για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα και για τα ζωάκια, γιατί φτιάχνουμε κρέμες και για αυτά. Δε με νοιάζει η παραγωγή κανενός άλλου προϊόντος. Δεν έχω διάθεση να φτιάξουμε οτιδήποτε άλλο. 

Το θέμα είναι να προσφέρουμε όλοι όσο μπορούμε και να είμαστε ενωμένοι. Σκεφτείτε εμένα μου κάνανε καταγγελίες γιατί ανέφερα τη λέξη “εγκαύματα”. Ότι και να μου πουν όμως, ότι και να κάνουν δε θα σταματήσω. Αν δεν πάει κάποιος εκεί να το ζήσει όλο αυτό από κοντά, δεν μπορεί να καταλάβει τον εφιάλτη για τον οποίο μιλάμε.

Εμένα οι γονείς μου είναι στη Μάνη, πέρασε και από εκεί η φωτιά και αυτή τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι για να είναι ασφαλείς. Ευτυχώς είναι καλά αλλά σημασία έχει να είναι όλοι καλά. Για μένα το να βοηθάω όποιον έχει ανάγκη είναι σκοπός ζωής. Πεθαίνω για τα ζώα, τα λατρεύω. Πάω στις δομές, περνάω μέσα από τις καύτρες. Πολλές φορές δε μπορούμε να αναπνεύσουμε. όμως πρέπει να πάμε γιατί μας έχουν ανάγκη…

Τα παιδιά που βρίσκονται εκεί και παλεύουν με τις φωτιές πολλές φορές μου ζητάνε να βγάλουμε φωτογραφίες γιατί ακόμα και αυτό, τους δίνει λίγη χαρά και κουράγιο να συνεχίσουν. Η αγάπη που παίρνω από τα βλέμματά τους και όλο αυτό που εισπράττει η ψυχή μου από την προσφορά, με κάνει το βράδυ να πέφτω στο κρεβάτι και να κοιμάμαι ήσυχη.

Βέβαια να πούμε και στον κόσμο πως πρέπει να είναι προσεκτικός. Εγώ παραλίγο να την πατήσω. Πήγα να βάλω λεφτά σε ένα σύνδεσμο που είδα για προσφορά αλλά ήταν απάτη, το κατάλαβα τελευταία στιγμή και παραλίγο να καταθέσω ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός με αυτά τα πράγματα.

Όπως σας είπα εγώ, θέλω να πηγαίνω παντού αυτοπροσώπως όχι μόνο για να είμαι σίγουρη πως όλα θα φτάσουν εκεί που πρέπει αλλά και γιατί βλέπω ότι οι άνθρωποι που είναι εκεί και μάχονται, χαίρονται όταν με βλέπουν. Παίρνω τεράστια αγάπη από τον κόσμο και αυτό είναι που με γεμίζει και μένα ούτε τα καλλυντικά ούτε τίποτα. Ο Θεός βλέπει και πιστεύω πως όταν βοηθάς στο ανταποδίδει” ανέφερε χαρακτηριστικά στο TLIFE η Δήμητρα Κατσαφάδου.

 

Read More

And More