Δήμητρα Ματσούκα: Κινηματογραφική βραδιά για την ηθοποιό!

Δήμητρα Ματσούκα: Κινηματογραφική βραδιά για την ηθοποιό! | tlife.gr

Η Δήμητρα Ματσούκα διανύει μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της, αφού ετοιμάζεται για την θεατρική της πρεμιέρα με την παράσταση «Μια ξεχωριστή μέρα», αλλά είναι και πολύ καλά στα προσωπικά της. Όποιος την συναντά, παρατηρεί ότι λάμπει από ευτυχία και το ίδιο φανηκε και το βράδυ της Δευτέρας, που βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, για την επίσημη προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημέιωμα», με την υπογραφή του Παντελή Βούλγαρη.

Η ηθοποιός, έκανε μια chic εμφάνιση με νέο look στα μαλλιά και συνοδευόταν από τον σύντροφό της. Xαμογελαστή κι ευδιάθετη, πόζαρε στον φακό και πααρακολούθησε την πολυσυζητημένη ταινία.

Λίγα λόγια για την ταινία
Πρωτομαγιά του 1944. Διακόσιοι κρατούμενοι των φυλακών Χαϊδαρίου μεταφέρονται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και εκτελούνται ως αντίποινα για τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού των ναζί στην Πελοπόννησο. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.
Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια. Ο ίδιος γινόταν συνεχώς μάρτυρας βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Κράτα το

READ more