Τα best μυστικά ομορφιάς που διέρρευσαν την χρονιά που πέρασε!

Η περασμένη χρονιά ήταν γεμάτη beauty εκπλήξεις: τάσεις μαλλιών, νέα χρώματα στα νύχια και τα χείλη και πολλά, πολλά μυστικά ομορφιάς για τέλεια εφαρμογή. Ακούσαμε πολλά, εφαρμόσαμε αρκετά και κρατήσαμε τα best of! Ιδού οι αγαπημένες μας συμβουλές για το 2010. Δοκίμασέ τις και το 2011 και για… πάντα στο εξής!

Για βαθιά ενυδάτωση και σωστή αντιγήρανση
Από την:
Anastasia Achilleos, αισθητικό πολλών star στην Μεγάλη Βρετανία και σύμβουλο της Olay
Τι μας είπε: Χρησιμοποιήστε όλη την παλάμη σας, και όχι μόνο τα δάχτυλά και απλώνετε πάντα αρκετή ποσότητα κρέμας σε όλο το πρόσωπο με κινήσεις από το πηγούνι προς τα φρύδια. Ποσότητα που τυχόν περίσσεψε απλώστε την στο στήθος, τους αγκώνες και τα χέρια σας.

Για να μην δείχνεις χλωμή όταν απλώνεις nude κραγιόν
Από τον:
Φρέντυ Καλομπράτσο, make up artist
Τι μας είπε: Αν σας αρέσουν τα nude κραγιόν, για να μην δείχνει η επιδερμίδα σας χλωμή ακολουθήστε το εξής: αρχικά, θα πρέπει να βάλετε στα χείλη σας ένα foundation ώστε να μειωθεί η ένταση του φυσικού σας χρώματος. Έπειτα με ένα μολύβι σε πιο ζεστή απόχρωση διαγράψτε το περίγραμμα και γεμίστε τα χείλη σας. Ολοκληρώστε με nude lip gloss και χρησιμοποιείστε στα ζυγωματικά σας ρουζ σε γήινες αποχρώσεις.

Για βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση πνεύματος
Από τους:
Επιστήμονες του Εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης Κορρέ
Τι μας είπαν: Σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέτουμε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο κατάλληλο για την επιδερμίδα μας και, καλύπτοντας το κεφάλι μας με μια μεγάλη πετσέρα, πλησιάζουμε το πρόσωπό μας στο ζεστό νερό για μερικά λεπτά, κρατώντας τα μάτια κλειστά. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε το πρόσωπό μας και, αφού κρυώσει, απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Για να δείχνουν τα χείλη μας μεγαλύτερα
Από την:
Ειρήνη Κιουσέ, make up artist των Sephora
Τι μας είπε: Άπλωσε ανοιχτόχρωμο gloss σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σου και χρησιμοποίησε έναν τόνο πιο σκούρο μόνο στο κέντρο ώστε να δείχνουν τα χείλη σου μεγαλύτερα. Εναλλακτικά, στα καταστήματα καλλυντικών μπορείς να βρεις ειδικά lip gloss που περιέχουν στη σύνθεσή τους πιπερόριζα και δίνουν περισσότερο όγκο στα χείλη. Πολύ καλό είναι και το Too Faced Glamour Gloss που θα βρεις αποκλειστικά στα Sephora

Για ένα ανέμελο και sexy χτένισμα
Από τον:
Τρύφωνα Σαμαρά, hair stylist των stars
Τι μας είπε: Για να δημιουργήσεις ένα sexy look ψέκασε τα μαλλιά σου με αλατόνερο και πιέσε τούφες τούφες με την παλάμη σου. Επίσης, μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου να κάνεις πλεξίδες όσο είναι βρεγμένα και να πέσεις για ύπνο. Το επόμενο πρωί θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Για να δώσεις λάμψη στο πρόσωπό σου χωρίς να ξοδευτείς
Από τον:
Μάρκο Κούγκα, make up artist και product consultant για την Toyoko Cosmetics
Τι μας είπε: Οι ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών που δίνουν λάμψη είναι η ιδανική λύση όταν δεν έχεις highlighter ή πούδρα λάμψης. Αφού τελειώσεις με το μακιγιάζ σου, επίλεξε μια γήινη ανοιχτόχρωμη σκιά και άπλωσέ την πάνω από το ρουζ, στα ζυγωματικά, στην μύτη και στο πηγούνι ή ανάμειξέ την με το bronzer για να δώσεις μια πιο ηλιοκαμένη αλλά λαμπερή όψη στο πρόσωπο ή στο σώμα σου.

Για γερά νύχια που δεν σπάνε
Από την:
Άννα Αλμπάνη, διευθύντρια “Νύχι Νύχι”
Τι μας είπε: Αν τα νύχια σου σπάνε, πάρε ένα μπολ γέμισέ το με γάλα και βύθισέ τα για 5 λεπτά. Επανάλαβε 1-2 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δεις τα νύχια σου να γίνονται πιο γερά.

Για να δώσεις την τέλεια ένταση στα μάτια
Από τον: Γιάννη Μαρκετάκη, αποκλειστικό make up artist της Max Factor για την Ελλάδα
Τι μας είπε: Για να απλώσετε το eyeliner κάντε μια λεπτή γραμμή από συνεχόμενες κουκκίδες με τη μύτη στις ρίζες των βλεφαρίδων για να δώσετε πιο φυσική ένταση. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι khol και κάντε προσεχτικά μια εσωτερική γραμμή στο επάνω βλέφαρο. Ανοιγοκλείνοντας τα μάτια σας, το χρώμα θα μεταφερθεί αυτόματα στο κάτω βλέφαρο. Έτσι, θα δώσετε πιο ήπια όψη στο look που είναι το κλειδί της φετινής σεζόν.

Για έξυπνο ντεμακιγιάζ προσώπου
Από το:
επιστημονικό team της Clarins
Τι μας είπαν: Πλύνε τα χέρια σου και βάλε γαλάκτωμα. Τρίψε ελαφρώς τις παλάμες σου κι έπειτα τοποθέτησέ τις πάνω στο πρόσωπο χωρίς να ασκείς πίεση. Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και επανάλαβε 5-6 φορές. Το γαλάκτωμα “κολλάει” πάνω στο μακιγιάζ και αφαιρείται πολύ πιο εύκολα! Έπειτα, αφαιρείς με βαμβάκι. Το ίδιο κάνεις και στο λαιμό.

Για μαλλιά πάντα ενυδατωμένα και λαμπερά
Από τον:
Νικόλα Βιλλιώτη, official hair stylist & colorist της Garnier.
Τι μας είπε: Αν πρόκειται να μείνεις σπίτι μπορείς να απλώσεις μάσκα μαλλιών και να την “ξεχάσεις” με τις ώρες. Αργότερα, ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό και τα μαλλιά σου θα έχουν γίνει λαμπερά, ενώ θα έχουν ενυδατωθεί σε βάθος!

Για περισσότερα beauty tips κάνε κλικ εδώ!

Extra: Ποια είναι τα δικά σου beauty tips; Έχεις κάποια μυστικά ομορφιάς που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας; Στείλε μας εδώ! Θα τα δοκιμάσουμε και τα καλύτερα θα τα δεις να δημοσιεύονται στην αντίστοιχη στήλη!

Read More

And More