Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Απαντά τι τον ενοχλεί όταν όταν δημοσιοποιείται η προσωπική του ζωή

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος παραχώρησε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον δημοσιογράφο Τάσο Μπιμπισίδη.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί για τρίτη χρονιά στη σειρά Άγριες Μέλισσες, στον τηλεοπτικό ρόλο του Λάμπρου , μίλησε μεταξύ άλλων για την συμπρωταγωνίστριά του, Μαρία Κίτσου.

Με τη Μαρία Κίτσου γίνατε νομίζω ένα από τα πλέον κλασικά τηλεοπτικά ζευγάρια. Πως εξελίχθηκε η σχέση σας; Πολλές φορές ακούστηκε ότι είστε ζευγάρι και στη ζωή.

Στον κόσμο αρέσει να δίνει τέτοιου είδους διάσταση σε τέτοιες συνεργασίες. Έχουμε ανάγκη το όνειρο οι άνθρωποι για να μη μας τραβάει κάτω η σκληρή καθημερινότητα και η μυθοπλασία σίγουρα βοηθάει. Και, ξέρετε, η χημεία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δεν οδηγεί πάντα σε σχέσεις ερωτικές. Μπορεί να είναι η βάση μιας πολύ σημαντικής φιλίας. Σχεδόν οικογένεια! Άλλωστε, η πραγματική μας οικογένεια είναι οι φίλοι μας, γιατί αυτούς έχουμε επιλέξει, σε αντίθεση με τη βιολογική μας οικογένεια.

Σε ενοχλεί όταν δημοσιοποιείται η προσωπική σου ζωή λόγω της αναγνωρισιμότητας σου;

Αναμενόμενο είναι, δεν θα τρελαθώ κιόλας. Αλλά δεν θεωρώ ότι βοηθάει την καριέρα μου κάτι τέτοιο. Επίσης, αυτού του είδους η δημοσιότητα μόνο πυροτεχνήματα δημιουργεί κι εγώ ήρθα για να εργαστώ και να μείνω σε αυτό τον χώρο.

Η γυναικεία ενδυνάμωση είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο χώρο της τέχνης τα τελευταία χρόνια. Θεωρείς ότι η πατριαρχεία υπερισχύει ακόμη και στη δουλειά σου;

Φυσικά, αυτό αντιλαμβάνομαι. Γι΄αυτό θαυμάζω τις γυναίκες που δεν κωλώνουν. Στο χώρο μας, βέβαια, η πατριαρχία υπάρχει στον πιο ήπια μορφή της. Μπορεί ένας απαίσιος άνθρωπος να είναι σπουδαίος καλλιτέχνης. Όμως η τέχνη, αν την αφουγκραστείς, μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, να σε ανεβάσει επίπεδο. Αρκεί να μην την χρησιμοποιείς για να εξουσιάζει και να επιβάλλεσαι. 

Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε ακόμη για εσένα;

Νομίζω πως ότι χρειάζεται να ξέρει κάποιο για μένα είναι όσα αφορούν την τέχνη μου, και αυτά πιστεύω είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που βρισκόμαστε τώρα εμείς οι δύο και μιλάμε. Αν δεν σε είχε ιντιγκάρει η τέχνη μου, οτιδήποτε άλλο θα σου ήταν αδιάφορο να το μάθεις και για μένα θα ήταν ανώφελο να το πω. Σε αυτή τη φάση νομίζω ότι περνάω την πιο δημιουργική μου περίοδο. Αυτό με κάνει να νιώθω εξαιρετικά.

 

 

Read More

And More