Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο καλλιτεχνικός και δημοσιογραφικός χώρος τον αποχαιρετά με συγκινητικά μηνύματα

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, σε ηλικία 83 ετών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου. Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Alpha και των επιχειρήσεων ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να φύγει από τη ζωή δίνοντας μεγάλη μάχη.

Συνεργάτες, φίλοι και πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που ο Δημήτρης Κοντομηνάς βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον ισχυρό άνδρα του Alpha μέσα από τα social media.

Παρουσιαστές, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Κοντομηνά με λόγια καρδιάς.

  • Ναταλία Γερμανού

«Θα σας θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη» έγραψε η παρουσιάστρια του Alpha στα Instagram Stories της.

  • Αντώνης Ρέμος

«Αγαπημένε μας Δημήτρη θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αγκάλιασες με την αγάπη σου την οικογένειά μου. Καλό ταξίδι στην ψυχή σου στο φως αδερφέ μας» έγραψε ο δημοφιλής τραγουδιστής στα social media.

  • Αννίτα Πάνια

Η Αννίτα Πάνια έγραψε χαρακτηριστικά στα social media πως «Ήσουν ένας διεθνούς βεληνεκούς επιχειρηματίας, που ανάμεσα στα μήκη και στα πλάτη του πλανήτη πάντα έβρισκες το χρόνο και τη διάθεση, για τους ανθρώπους που γούσταρες, να γίνεσαι φίλος, αδελφός και προπάντων πολύτιμος σύμβουλος. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου Δημήτρη».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Annita Pania (@annita.pania)

  • Ελένη Μενεγάκη

«Είναι το σημείο που θα ήθελα να αποχαιρετήσω έναν άνθρωπο που σήμερα το πρωί έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή και το λέω έτσι γιατί… από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο, περίπου 2 χρόνια πριν, εγώ τουλάχιστον δεν είχα πια επαφή μαζί του. Θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που τον γνωρίσαμε, βαθιά ειλικρινή συλλυπητήρια. Θα τον έχω στην καρδιά μου γιατί ήταν ένας πολύ ωραίος εργοδότης, πολύ ανοιχτός, πολύ ανθρώπινος, πολύ δοτικός, πολύ κανονικός.

Πέρασα πολύ όμορφα τα 15 χρόνια που ήμουν κοντά του στον Alpha. Μόνο με αγάπη θα τον σκέφτομαι και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου θέλω να του ευχηθώ να έχει ένα καλό ταξίδι» ανέφερε συγκινημένη η Ελένη Μενεγάκη στο τέλος της χθεσινής εκπομπής της.

 

  • Δήμος Βερύκιος

Ο στενός φίλος και επί χρόνια συνεργάτης του, Δήμος Βερύκιος αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Κοντομηνά μέσα από ένα εκτενές κείμενο… Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος έγραψε:

«Πέρασες στην Αιωνιότητα και αυτόματα πήρες Θέση προς την μεριά Εκείνων που κατά το σύντομο πέρασμά τους από τούτο τον μάταιο κόσμο διακρίθηκαν για τις ξεχωριστές Χάρες τους.

Δεν υπήρξες απλώς εύστροφος…
Δεν είχες απλώς γεννηθεί έμπορος…
Δεν είχες γίνει μόνο διεθνής παίχτης…
Δεν ήσουν ένας κλασικός «Πλούσιος» -δούλος του χρήματος- που αναπόφευκτα θα σε καθιστούσε παραδόπιστο, αδίστακτο, παρτάκια…

Όχι δεν προσπαθώ να σου κάνω την Αγιογραφία. Είχες και τα κουσούρια σου! ΑΝΘΡΩΠΟΣ ήσουν! Με τις χάρες και τα ελαττώματά σου, όπως όλοι μας. Ενώ ήσουν ιδιοφυής και είχες το ταμπεραμέντο να επιλέγεις τους καλύτερους και τους πιο ευφυείς συνεργάτες σε όποια δουλειά έστηνες (Ασφάλειες-Νοσοκομεία-Τράπεζες-Media)…

Ενώ έδινες μεγάλη σημασία στην βιτρίνα και τη μαρκίζα της κάθε επιχειρηματικής δράσης σου…

Την ίδια ώρα, είχες και την «πίσω αυλή» όπου μάζευες την φύρα και τα παράσιτα που με μυθεύματα και διαβολές κατασκεύαζαν «δράκους» και ανύπαρκτους εχθρούς και επιχειρούσαν να καταστρέψουν ό,τι εσύ με τόσο κόπο έχτιζες.

Συχνά σ’ έβαζαν να ανοίγεις πολέμους με ανύπαρκτους εχθρούς, να συγκρούεσαι χωρίς λόγο και πραγματική αιτία, να διαλύεις πολύχρονες φιλίες, να κυνηγάς ανεμόμυλους, να απομακρύνεις ικανούς συνεργάτες, ακόμη και αγαπημένα συγγενικά σου πρόσωπα…

Ρεαλιστής έως το τέλος…

Ήσουν ρεαλιστής και ήξερες καλύτερα από τον καθένα ότι επιχειρηματικά για να παραμείνεις στην κορυφή πρέπει -εκτός όλων των άλλων- να έχεις σύμμαχο τον χρόνο και το βιολογικό ρολόι και καθώς τελευταία ένιωθες ότι όλα μετρούν αντίστροφα για σένα , έσπευσες να βρεις λύση για την επόμενη μέρα στο Κανάλι, το 2ο αγαπημένο σου επιχειρηματικό τέκνο. Και πρόλαβες! Το παραχώρησες σ έναν Όμιλο και μια Οικογένεια «ορόσημο» για σένα που έμελλε να υπογράψεις μαζί τους το πρώτο και το τελευταίο Μεγάλο Συμβόλαιο του επιχειρηματικού σου βίου !Ποτέ δεν ξέχασες και πάντα θύμιζες ότι, με την «Motor Oil», η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ υπέγραψε το πρώτο ομαδικό ασφάλιστρο ζωής και απογειώθηκε…

Όλα για σένα ξεκινούσαν και τελείωναν στην ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ , την λατρεία σου, το πρώτο σου «παιδί» που και εκείνο στάθηκε δίπλα σου ως πραγματική… θυγατέρα μέχρι το ΤΕΛΟΣ εξασφαλίζοντάς σου ένα αξιοπρεπές φινάλε… Καλό Ταξίδι Πρόεδρε».

  • Λάκης Λαζόπουλος

«Κύριε Κοντομηνά προλάβατε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητες! Ο Alpha υπήρξε ένα αληθινά ελεύθερο κανάλι επί των ημερών σας! Προσθέτω και το δικό μου ευχαριστώ! Καλό σας ταξίδι» έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης.

  • Αντώνης Σρόιτερ

«Έζησε τη ζωή του στα κόκκινα. Δούλεψε σκληρά αλλά και απόλαυσε τις χαρές του πλούτου του. Έκανε deals που άλλοι δεν τολμούσαν να σκεφτούν. Έζησε σαν μεγιστάνας, πέθανε φτωχός. Του χρωστάω. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», έγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonis Sroiter (@antonis_sroiter)

 

  • Σταματίνα Τσιμτσιλή

«Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν δυναμικός, γενναιόδωρος, αυθόρμητος και πολυταξιδεμένος. Έφυγε μετά από μια δύσκολη μάχη που κράτησε δυόμιση χρόνια. Προσωπικά του είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να ξεκινήσω το ταξίδι μου στον alpha. #rip» έγραψε η οικοδέσποινα του Happy Day στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stam_tsimtsili (@stam_tsimtsili)

 

  • Μαριάννα Βαρδινογιάννη

«Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε, μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή, τον αγαπημένο μας φίλο Δημήτρη Κοντομηνά. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας διαχρονικός σύμμαχος στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ απέναντι στον παιδικό καρκίνο και ένας σημαντικός υποστηρικτής των μικρών ασθενών της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό ως ένα πολύτιμο και αγαπημένο φίλο, κρατώντας στην καρδιά μας τις σημαντικές στιγμές που μοιραστήκαμε στο πλαίσιο της μακροχρόνιας φιλίας μας» έγραψε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianna V. Vardinoyannis (@mariannavardinoyannis)

 

  • Σάκης Τανιμανίδης

«Δημήτρης Κοντομηνάς: Από τους πρώτους ανθρώπους που μου έδωσαν μια ευκαιρία, όταν ακόμα δεν με ήξερε κανένας. Εκεί στον Alpha έγινε γνωστό το World Party και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…» έγραψε ο γνωστός παρουσιαστής στα Instagram Stories του.

  • Ελένη Τσολάκη

«Ένας υπέροχος άνθρωπος!!! Ένας γενναιόδωρος εργοδότης!!! Ευχαριστώ για την ευκαιρία, τη στήριξη, την αγάπη!! Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ!! Καλό ταξίδι!!! Υγ. Με βαθιά εκτίμηση κ σεβασμό!» έγραψε η παρουσιάστρια.

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

«Έφυγε σήμερα το πρωί ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αγάπησε πολύ τις μπίζνες, τη χλιδή, τον @alphatv, τις γυναίκες, τους κόλακες. Ήταν extra large στον τρόπο που εργαζόταν, στη δοτικότητα στους αγαπημένους του, στην πολυτέλεια στους χώρους του, στο size από τα σακάκια του. Έφυγε extra small, 30 κιλά, στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, εντελώς μόνος, χωρίς ούτε έναν συνεργάτη, ούτε μια σύντροφο, ούτε έναν συγγενή, ούτε έναν κόλακα… Έζησε ακριβώς όπως ήθελε και έφυγε ακριβώς όπως δεν ήθελε. Του άξιζε καλύτερος θάνατος. Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Ευχαριστώ για την ευκαιρία, την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και κυρίως το σεβασμό. Αντίο» έγραψε η γνωστή παρουσιάστρια.

  • Γιώργος Τσαλίκης

«Ένας γλυκός άνθρωπος που πάντα με στήριζε και πάντα μου έλεγε όμορφα λόγια… Καλό ταξίδι Δημήτρη» έγραψε ο δημοφιλής τραγουδιστής στα social media.

  • Γρηγόρης Γκουντάρας

«Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς και θέλω να σας γράψω μια ιστορία για αυτόν τον άνθρωπο. Όταν γεννήθηκε ο μικρός μου γιος αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

Μόλις το έμαθε και ενώ δεν γνωριζόμασταν προσωπικά, πήρε τηλέφωνο στο γραφείο και μου είπε πως ό,τι χρειαστεί το παιδί θα μπει ο ίδιος μπροστά να το κάνουμε. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του» έγραψε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

Read More

And More