Δημήτρης Λιγνάδης: Φωτογραφίες από την άφιξή του στο δικαστήριο – Σήμερα η απολογία του, τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Σήμερα, 27/6, ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση του για τους τέσσερις βιασμούς, για τους οποίους κατηγορείται. Μάλιστα, θα επιμείνει πως πρόκειται για «μία κατασκευασμένη ιστορία εις βάρος του με ανήθικους καταγγέλλοντες, για τέσσερα άτομα που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και προσπάθησαν να τον εξοντώσουν με τις κατηγορίες τους».

Ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE βρέθηκε στο σημείο και εξασφάλισε τα στιγμιότυπα από την άφιξή του.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή Mega Καλημέρα, το πρωί της Δευτέρας 27/6.

«Όταν ανέλαβα την υπεράσπισή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει την αθωότητά του. Μάλιστα είχαμε δύο κατηγορίες, και κατάφερε μέσα ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα – γιατί παράνομα είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του και έπρεπε να απολογηθούμε σε 5 μέρες, με αδιάσειστα στοιχεία – να «κατακονιορτοποιήσει» το κατηγορητήριο για τις δύο πρώτες πράξεις.

Στην περίπτωση του σωφρονιστικού υπαλλήλου από την Σουηδία, τελικά απεδείχθη ότι, ήταν «Έσκορτ» το Ντουμπάι, και τώρα που κάνει στη Σαντορίνη διάφορα, παρουσιαζόταν ως φτωχός σωφρονιστικός υπάλληλος. Ο άλλος ήταν ένας νεαρός ο οποίος, ανακαλύψαμε ότι διοργανώνει καλλιστεία ομοφυλοφίλων», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Δεν έχει αλλάξει ούτε λέξη ο Δημήτρης Λιγνάδης. Όσο αφορά στον 4ο μάρτυρα που έχει εξαφανιστεί, μέσω αυτού αποκαλύφθηκε όλη η σκευωρία εναντίον του κ. Λιγνάδη. Γιατί αυτόν τον εμφάνισαν αφού είχε αντικρούσει όλες τις κατηγορίες, και μετά έφεραν και άλλους δύο, οι οποίοι έλεγαν ψέματα. Επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί του κ.  Λιγνάδη και οδεύουμε προς το τέλος αυτής της διαδικασίας», πρόσθεσε.

«Μετά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, θα κάνει μία πρόταση ο Εισαγγελέας, θα πάρει κάποια προθεσμία για να προτείνει και θα πρέπει να συντονίσει τα στοιχεία. Ακολούθως θα αγορεύσουν οι δικηγόροι κατηγορίας και έπειτα εγώ. Το δικαστήριο μετά θα διακόψει πιθανώς για μία άλλη ημερομηνία για να εκδώσει την απόφαση», κατέληξε.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More