Δημήτρης Λιγνάδης: Ο μάρτυρας που «αγνοείται» έσπασε τη σιωπή του για πρώτη φορά

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο εντοπισμός του τρίτου μάρτυρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Εδώ και μέρες οι δικαστικές αρχές και ο συνήγορός του αδυνατούν να τον εντοπίσουν. Εκείνος ωστόσο, αποφάσισε να σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή του μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” εξηγώντας τον λόγο που αρνείται να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου και να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από τον συγκεκριμένο κύριο, με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου και παράλληλα να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων δυο μηνυτών καθώς και να δώσω δύναμη σε τυχόν άλλα θύματα να βρουν το θάρρος να καταγγείλουν όσα κακοποιητικά βίωσαν από τον «ευυπόληπτο» κύριο Λιγνάδη.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να καταγγείλω τις μέρες και τα έργα του κυρίου Λιγνάδη, ήξερα ότι θα δεχτώ έναν πόλεμο λασπολογίας και αμφισβήτησης παρόλο που από την πρώτη στιγμή δεν απέκρυψα ότι ήμουν τοξικά εξαρτημένος, ξέροντας ότι αυτό θα καθιστούσε τη μαρτυρία μου αναξιόπιστη.

Ωστόσο, όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και θεωρώ ότι αυτή η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Αντιθέτως, εγώ νιώθω πολύ εντάξει με αυτό γιατί κατάφερα να αντικρύσω κατάματα τους δαίμονές μου και να τους κατατροπώσω. Όπως προείπα, από τη στιγμή που αποφάσισα να καταγγείλω τα όσα εγώ βίωσα από τη γνωριμία μου με τον κατηγορούμενο, ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ έναν άδικο και ανελέητο πόλεμο και ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό.

Όμως, άλλο η όποια επίθεση στο πρόσωπό μου, η οποία έγινε από την πρώτη στιγμή που κατέθεσα στην ασφάλεια. Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνση της κατοικίας μου., με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημά μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από τη πλευρά του κατηγορούμενου ή για τυχαίο συμβάν.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησα από την πρώτη στιγμή από τις δικαστικές αρχές να διασφαλίσουν την ανωνυμία μου. Όχι τόσο για εμένα, όσο για τα δυο ανήλικα τέκνα και τους άρρωστους γονείς μου. Μας διαβεβαίωσαν τόσο εμένα, όσο και τον συνήγορό μου Γιάννη Βλάχο. Ωστόσο, με τρόπο ύποπτο από τις πρώτες κιόλας ημέρες, διέρρεαν στη δημοσιότητα αυτολεξεί μέρη της δικογραφίας με ολέθρια αποτελέσματα για εμένα.

Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου και να μετακομίσω εκτός Αθηνών και να μπω σε ένα δικαστικό αγώνα καθώς κάθε μήνα έπρεπε να υπογράφω σε ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο είχε διαρρεύσει και κάθε φορά με περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις. Δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, με κίνδυνο να διαρρεύσει η ταυτότητά μου. Και οι δημοσιογράφοι εντάξει, κάνουν τη δουλειά τους, προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους. 

Οι δικαστικές αρχές όμως, δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία καθώς όταν χρειάστηκε να με καλέσουν για μια διευκρίνιση, δε δίστασαν να ενοχλήσουν το αστυνομικό τμήμα στο πατρικό μου, στέλνοντας όργανα στο σπίτι μου στους άρρωστους γονείς μου που δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη, με συνέπειες που ούτε θέλω να φανταστώ.

Έρχεται η σειρά μου να καταθέσω και πέρα του ότι νοσώ από κορονοϊό, αδυνατώ να ανταπεξέλθω και οικονομικά. Ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα έξοδά μου αλλά είναι δική μου υποχρέωση. Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσω μέσω του συνηγόρου μου να γίνει η κατάθεσή μου κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης αν αυτό είναι εφικτό. Και για να προλάβω τον κύριο Κούγια που θα βγει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του,

κύριε Κούγια δε μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με το ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά σας λογίδρια. Αυτό που δε θα επιτρέψω είναι να πληγώσετε τους δικούς μου ανθρώπους στο βωμό της δημοσιότητας και τον εντυπώσεων, Και ακούστε και κάτι από κάποιον αγράμματο και αμόρφωτο όπως με αποκαλείτε. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πως ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος. Αυτό τουλάχιστον σαν άνθρωπος με τόσες σπουδές θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Ελπίζω να ακούσει κάποιος την έκκλησή μου και να πράξει τα δέοντα» είπε ο τρίτος μάρτυρας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

Ο Αλέξης Κούγιας που άκουσε όσα είπε ο μάρτυρας καταγγελίας και βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, αμφισβήτησε  τη γνησιότητα της επικοινωνίας της δημοσιογράφου με τον μάρτυρα ενώ ο Γιάννης Βλάχος εξέφρασε την ανακούφισή του για την εμφάνιση του μάρτυρα παρακαλώντας τον να μη φοβάται και να εμφανιστεί στη δίκη.

Read More

And More