Δημήτρης Λιγνάδης: Στο πλευρό του η Έλενα Κούρκουλα λίγο πριν βγει η ετυμηγορία – Φωτογραφίες TLIFE

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό δύο ανήλικων το 2015 ενώ τον αθώωσε για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου ο οποίος αν και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Αυτή την ώρα η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο αδερφός του, Γιάννης Λιγνάδης. Επίσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται από το πρωί και η στενή του φίλη Ελένη Κούρκουλα, η οποία πριν μερικές εβδομάδες κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

To TLIFE και ο Πέτρος Χόντος βρέθηκε το κρίσιμο πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου απαθανάτισε την πρώην πολιτικό και στενή φίλη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θέατρου να περιμένει και εκείνη με αγωνία την ετυμηγορία. 

Δες φωτογραφίες: 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κάλεσε ηθοποιούς και καλλιτέχνες σήμερα στο δικαστήριο για να στηρίξουν με την παρουσία τους τα θύματα. 

«Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων που μίλησαν δυνατά και χάραξαν τον δρόμο που θέλουμε να περπατάμε. Αυτόν της αξιοπρέπειας, του θάρρους, της διεκδίκησης και της δικαιοσύνης. Στο πλευρό των μαρτύρων που προσήλθαν παραμερίζοντας τον όποιον φόβο.

Στο πλευρό όλων των δήθεν “σκευωρών” που πολεμήθηκαν, κατασυκοφαντήθηκαν, λοιδορήθηκαν με κάθε τρόπο, αλλά δε λύγισαν προασπιζόμενοι την αλήθεια, απαιτώντας τη δικαίωση. Η ιστορική αυριανή μέρα και αυτή η δίκη στο σύνολο της, θα επηρεάσει τις ζωές μας, θα χαράξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, τον τρόπο που δουλεύουμε και υπάρχουμε» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Φωτογραφίες: Πετρος Χόντος

Read More

And More