Με χειροπέδες στην Ευελπίδων

Δημήτρης Λιγνάδης: Στον ανακριτή ο ηθοποιός μετά τη σύλληψή του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον ανακριτή μετά τη σύλληψή του το Σάββατο το βράδυ. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται με το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Ο ηθοποιός  εμφανίστηκε στην 19η ανακρίτρια με χειροπέδες και φορώντας σκούφο και μάσκα και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Η απολογία του θα γίνει την Τετάρτη. Δες εδώ όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου στις 9.45 και αποχώρησε στις 10.30 με προορισμό τη ΓΑΔΑ. 

O ηθοποιός ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές χθες βράδυ και κοιμήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Πώς φτάσαμε στο ένταλμα σύλληψης: Με μυστικότητα και ταχύτητα οι εισαγγελικές αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Μέσα σε ένα διάστημα 15 ημερών, κατάφεραν, να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Eξετάζοντας μία σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία, κατέληξαν πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Προηγήθηκε η κατάθεση δύο μηνύσεων, που σηματοδότησαν και τις δικαστικές εξελίξεις. Η πρώτη μήνυση σε βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο μηνυτής, 40 ετών, σήμερα κατήγγειλε πως από βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών το 1995. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 26 χρόνια και για τα αδικήματα για τα οποία τον καταμήνυε έχουν παραγραφεί.

Ωστόσο, από αυτήν την πρώτη μήνυση προέκυψε η μαρτυρία-καταγγελία ενός ακόμα προσώπου για βιασμό πριν από περίπου μια εξαετία. Έτσι, όπως συνέβη και στη περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου, από τη μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα ,ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

 

Read More

And More