Δημήτρης Λιγνάδης: Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την ενοχή του για δύο βιασμούς – Φωτογραφίες TLIFE

Αφού κατέβαλε την εγγύηση των 30.000 ευρώ, ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου βγήκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού. 

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δυο βιασμούς, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου φεύγει από τη φυλακή. Ήταν λίγο μετά τις 14:00 και αφού είχε γίνει γνωστή η παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών που θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση για την αποφυλάκισή του, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το TLIFE και ο Πέτρος Χόντος βρίσκονται στο Κορυδαλλό και σου εξασφάλισαν τις πρώτες φωτογραφίες από την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της, ζητάει να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών ζήτησε από από τον εισαγγελέα της έδρας, Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις του δικαστηρίου και οι μειοψηφίες τους.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More