Δημήτρης Μητροπάνος: Η σύζυγός του Βένια και η κόρη τους παρούσες στη συναυλία για τα 10 χρόνια από τον θάνατό του

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο δόθηκε χθες βράδυ στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Αφορμή για το αφιέρωμα αυτό στον  Δημήτρη Μητροπάνο που άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κυρίως όμως στις καρδιές όλων στάθηκε η συμπλήρωση των δέκα χρόνων από τον θάνατό του.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν από εκείνους τους καλλιτέχνες που ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας και κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που τον συνόδευε, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο που με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε μιλούσε πάντα στις δικές μας ψυχές.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έδωσαν το παρών στην ξεχωριστή αυτή βραδιά ήταν και η σύζυγος του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια με τη μια από τις δυο κόρες τους.

Βαγγέλης Κορακάκης

Γιώργος Σαμπάνης

Μίλτος Πασχαλίδης-Πέγκυ Ζήνα-Κώστας Τριανταφυλλίδης-Παντελής Θαλασσινός

Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Οδυσσέας Ιωάννου

Παντελής Θαλασσινός

Μίλτος Πασχαλίδης-Παύλος Ορκόπουλος

Λάκης Παπαδόπουλος, Πέγκυ Ζήνα

 

Φωτογραφίες: Ndp

 

Read More

And More